Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

TExperience: Sil Hoekstra

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zetten wij bovenaan onze website. En ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi als je dat zo leest. Dat wil iedereen wel. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 7 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans… Op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

Oké Sil, op internet lezen we dat jij uit een echt windsurf familie komt. Maar wat is nou iets wat wij nog niet van jou weten? 
Haha, mijn familie zijn zeker allemaal windsurffanaten, maar ik heb eerst 5 jaar op Hockey gezeten voordat ik besloot om door te gaan met windsurfen.

Sil Hoekstra Fotograaf: Richard Langdon/Ocean Images.

En dan nu over naar het windsurfen. Jij bent de afgelopen periode de vaste trainingspartner van Olympisch gouden medaille winnaar Kiran Badloe geweest. Hoe was deze periode voor jou en wat zijn jouw doelstellingen voor de aankomende periode? 
Om trainings partner van Kiran te zijn was een hele goede en leerzame ervaring. Windsurf technisch heb ik hele grote sprongen gemaakt, maar ook heb ik al een klein voorproefje meegemaakt hoe het is om naar een Olympische spelen toe te werken. Zelf ga ik nu 100%voor de Olympische spelen in Parijs op de nieuwe IQFoil. Op dit moment zet ik alles op alles om zo goed mogelijk te worden, en daar horen een paar extra (spier) kilo’s bij. 😁💪🏼

Cool! Naast deze doelstellingen heb je natuurlijk een Olympische droom voor 2024. Hoe ziet voor jou de route naar Parijs eruit? 
Hard trainen en heel veel plezier maken gaande weg. En hierin een hele mooie interne battle met alle Nederlanders. 


Een spannend traject kunnen wij ons zo voorstellen! En als we het over jouw maatschappelijke doelstellingen hebben. Waar zou je dan in 2024 willen staan? 
In 2024 wil ik mijn coach opleiding hebben en hierin ook al werk uren gemaakt te hebben. En een droom is om een foil school te hebben met alles wat foiled. 

Sil Hoekstra, IQ Foil. Fotograaf: Richard Langdon/Ocean Images.

Jij bent binnen TE gekoppeld aan jouw TE Coach Benito Maij. Waar helpt hij jou zoal mee? 
Benito helpt mij met inzicht geven in hoe ik programa’s het beste in kan delen en geeft hij mij veel tips hoe het ook anders kan. Er zijn meerdere wegen en dat is ook fijn om van iemand anders te horen dan van je huidige sport coach.

Sil Hoekstra & Kiran Badloe, IQ Foil. Fotograaf: Richard Langdon/Ocean Images.

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook… 😊 Ik zou TE aanraden omdat ze goed met je mee denken als je vragen hebt over je sport maar ook over je maatschappelijke doelstellingen. Het is super fijn dat je  gekoppeld wordt aan een ervaringsdeskundige die je altijd wil helpen en ook kan vertellen hoe hij dat heeft beleefd in zijn tak van sport.

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl