De kunst van continue verbeteren

Elke dag één stapje beter

Het activeren van zowel het denk- als het doevermogen van het gehele team of de organisatie is de sleutel tot het creëren van een verbetercultuur. In het Japans staat dit bekend als Kaizen. Het draait om het verbeteren van klanttevredenheid, medewerkerstevredenheid en operationele resultaten, terwijl activiteiten die geen waarde toevoegen aan een proces worden geminimaliseerd. Een duidelijk beeld van perfectie binnen jouw bedrijf helpt om continu te streven naar verbetering. Continu verbeteren, ook wel ‘Kaizen’ genoemd, is de Japanse samenstelling van Kai, wat verandering betekent, en Zen, wat staat voor het goede. Dit gedachtegoed vormt de kern van de lean-methode.

Als je als team of als bedrijf dit gedachtegoed toepast, ontwikkel je een cultuur van continu verbeteren en wordt Kaizen de basis van je bedrijfsvoering. Het is een aanpak waarbij werknemers op alle niveaus van een bedrijf proactief samenwerken om regelmatige, stapsgewijze verbeteringen tot stand te brengen. Het resultaat en tevens voordeel is meer werkplezier en grotere betrokkenheid, en dat continu. Een cruciale vraag is dan: Hoe krijgen we mensen mee? Dit is essentieel om succesvol een cultuur van continu verbeteren te realiseren. Een ander, onmisbaar ingrediënt voor succes is dat verbeteren leuk moet zijn. Enthousiasme en urgentie voeden de motivatie van medewerkers. En de mensen die dagelijks in het proces werkzaam zijn, kennen dat proces als geen ander en hebben de beste verbeterideeën.

Inspiratie uit de topsport- en de muziekwereld.

Continue verbeteren is een proces waar ook in de topsport- en muziekwereld elke dag aandacht voor is. Het doel van individuen en teams is om het elke dag één stapje beter te doen dan de dag ervoor. En dat geldt ook zo in de topsport- en in de muziekwereld. In dit programma worden de deelnemers geïnspireerd door (ex-) topsporters en topmuzikanten die hun ervaringen delen over hun ervaringen omtrent bovenstaande onderwerpen. Op deze manier maken we ontwikkelen en veranderen inspirerend en positief. En verlagen we zo de weerstand om aan boord te stappen.

Voor wie
Deze in-company training is voor alle medewerkers en teams binnen jouw organisatie die een cultuur van continue verbeteren willen omarmen en implementeren.

Ben je geïnteresseerd, of wil je in een vrijblijvend gesprek sparren of dit programma bij jouw organisatie past? Neem contact met ons op!

Inspiratie programma's

Onze Aanpak

Wij werken vanuit duurzame partnerships

Wij geloven in duurzame partnerships omdat we elkaar alleen op die manier echt goed leren kennen. En omdat we op deze manier niet een ‘event’ afronden, maar op de lange-termijn betrokken en verantwoordelijk zijn voor de resultaten die we met elkaar boeken. We organiseren vanuit verschillende disciplines experts met ervaring vanuit onder andere de wetenschap en de topsport rondom jouw organisatie. Op deze manier hebben we voor elke vraag een antwoord én kunnen we tussen verschillende events, teamdagen of programma’s synergie creëren. Nu, en in de toekomst.

Wij maken verandering leuk en inspirerend

Hoe groter de menselijke component in verandering, hoe groter de kans dat deze beoogde verandering in een mislukking eindigt. Dit wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door weerstand, gebrek aan urgentie of het ontbreken van de benodigde competenties. Om deze reden maken wij verandering leuk. Want hoe leuker en meer inspirerend de verandering, hoe makkelijker. Dit doen we voor middel van storytelling, uitdagende en verrassende werkvormen en inspiratie vanuit onder andere de topsport en de entertainment.

Samen creëren we de win-win-win

Door jouw events, programma’s en inspiratiesessies met TalentEmpowerment te organiseren, creëren we niet alleen de win voor jouw organisatie, maar ook voor topsporters en de maatschappij. Jij wordt namelijk Member van Club TalentEmpowerment, zonder dat dat extra budget hoeft te kosten. En dat is wat TE écht bijzonder maakt.

Meer over Hoe het Werkt

Lees meer
Send Us An Email - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact met ons op