TExperience: Niels Broekhuizen

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. Dat zetten wij bovenaan onze website. En ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi als je dat zo leest. Dat wil iedereen wel. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 7 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans… Op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

Oké Niels, op internet lezen we dat je in 2015 je debuut hebt gemaakt op het EK Zeilen, maar wat is nou iets dat wij niet over jou weten?
Ik ben er een een jaar uit geweest omdat ik het zeilen niet meer leuk vond.

En dan terug naar het zeilen, waar sta je nu en wat zijn jouw doelstellingen voor de komende periode?
Ik vind het zeilen weer super leuk en zit weer vol in de boot. Mijn doel is top 8 tijdens het WK begin september. 

Cool! Naast deze doelstellingen heb je natuurlijk een Olympische droom voor 2024. Hoe ziet voor jou de route naar Parijs eruit?
Op dit moment nog onduidelijk. Het is een beetje afhankelijk of het een route wordt volledig onder de vlag van de bond, gedeeltelijk of mijn eigen weg zoals ik de afgelopen 8 maanden heb gedaan.

Oké! Naast zeilen heb jij de opleiding Sportmarketing gedaan. Wat zijn op maatschappelijk vlak jouw doelstellingen?
Het lijkt mij leuk om naast het zeilen partners te vinden waar ik mijn kennis en ervaringen kan delen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan. Dus die mij waarde inzien naast mijn resultaten op het water. Verder denk ik zelf ook vanuit het bedrijfsleven dingen te kunnen leren die ik weer zelf kan toepassen binnen mijn campagne. 

Al enige jaren ben jij natuurlijk gekoppeld aan jouw TE Coach Kirsten van der Kolk. Hoe heeft zij jouw geholpen in jouw ontwikkeling?
Veel, grootste punten die nu in mij opkomen zijn het voor mijzelf opkomen en de balans vinden tussen zeilen en studie.  

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook… 😊 
Ik zou TE aanraden omdat het als sporter erg prettig is om een vertrouwenspersoon te hebben waar je alles aan kunt vragen. Al is het om je gedachtes te ordenen. 

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan