Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Waar het allemaal begon…

Bertram Veen & Laurens Matla over het ontstaan van HockeyBaas//TalentEmpowerment en hun ambities voor de toekomst. 

De heren keken elkaar voor de kick-off nog een keer goed in de ogen aan: ‘Waar zijn we nou toch weer beland.’ Een uur later zouden negentig genodigden komen om HockeyBaas, een traject richting Tokyo, officieel af te trappen. Maar hoe zijn deze heren hier beland. We blikken hiervoor 2,5 jaar terug. Aan de keukentafel bij de familie Veen thuis is waar het allemaal begon. 

De familie Matla en de familie Veen zouden samen gaan dineren. Frederique en Marijn waren immers goede hockeyvriendinnen bij Jong Oranje en hun ouders konden het altijd erg goed met elkaar vinden langs de lijn. Tijdens het gezellige diner gaven de twee zussen aan dat er naast begeleiding van de hockeyclub en de KNHB vraag was naar meer. Er wordt een acht verwacht in plaats van een zes. De hockeysters moeten altijd presteren bij Jong Oranje om bij de beste te horen en hopelijk de aansluiting te maken bij het Nederlands team, met alle onzekerheid die erbij hoort. Tussendoor moeten ze ook nog proberen al hun studiepunten te halen. Iets wat Bertram en Laurens al lastig genoeg vonden zonder hockey. De heren keken elkaar aan en riepen, met al twee glazen wijn achter hun kiezen, dat ze die extra hulp voor ze zouden gaan regelen. In eerste instantie was dit bedoeld als grap. Wat begon als een spontane uitspraak, resulteerde in het ontstaan van HockeyBaas. Na het etentje was het enigszins stil rond het idee. Ze waren beiden aan het brainstormen hoe ze dit het beste konden aanpakken. Twee maanden later belde Peter, de vader van Laurens, Bertram op om te vertellen dat ze waren uitgenodigd door Conclusion voor een gesprek. Dit was het startschot van HockeyBaas. ‘Het is een uit de hand gelopen hobby geworden waar wij beide met veel energie en met plezier aan werken’, vertelt Bertram. ‘Hopelijk kunnen we over 3,5 jaar onze zusjes en andere HockeyBazen op de Olympische Spelen naar de gouden medaille schreeuwen.’

‘Het is een uit de hand gelopen hobby geworden waar wij beide met veel energie en met plezier aan werken.’

Het is een enorm proces geweest. Laurens en Bertram moesten opzoek naar waar exact de behoefte lag van de hockeysters. ‘We hebben er bewust voor gekozen om in een vroeg stadium andere speelsters erbij te betrekken’, vertelt Laurens. ‘Door hockeytalenten vanuit verschillende hoeken, clubs, achtergronden en leeftijden te betrekken bij de ontwikkeling van het concept, konden we goed doorgronden waar precies de behoefte zat.’ Hieruit is een programma ontstaan waarbij HockeyBaas heel bewust wegblijft bij alles wat er op het veld gebeurd, maar zich juist richt op dingen buiten het hockeyveld. HockeyBaas kijkt naar de persoonlijke behoefte van de topsporter. Behoeftes als sponsoring, studiebegeleiding of mentale hulp. 

Nadat de behoefte bij de hockeysters in kaart was gebracht hebben Laurens en Bertram hun gezichtsveld verbreed en zijn ze zich gaan focussen op anderen sporten. Dat was ook de reden voor de definitieve naamsverandering naar TalentEmpowerment. TalentEmpowerment hoopt in de toekomst als platform nog meer te groeien. Ze hebben de ambitie om nog meer talentvolle sporters te begeleiden en te faciliteren met als resultaat het maximale uit hun carrière te halen, zowel sportief als maatschappelijk. Het volgende seizoen wil TalentEmpowerment uitbreiden naar andere sporten. Op commercieel vlak wil TalentEmpowerment een netwerk van zoveel mogelijk bedrijven creëren die allemaal een connectie hebben met sport. Voor de nodige expertise van sales, event planning en communicatie, zal de komende jaren worden ingezet op jonge talentvolle mensen die ook het maximale uit zichzelf willen halen. ‘Die instelling, die bij Laurens en mij hetzelfde is, zal ervoor zorgen dat we verder groeien en uiteindelijk veel talentvolle sporters kunnen helpen om hun droom te verwezenlijken.’ 

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl