Sporttop draagt de begeleiding van haar toptalenten over aan TE

Zestien jaar lang al, begeleiden de mentoren van Stichting Sporttop – allemaal oud- Olympiërs – veel jonge toptalenten naar spraakmakende successen op wereldniveau. Naast hun sportcarrière staat ook hun ontwikkeling op maatschappelijk niveau hoog op de agenda. Oprichter Jochem Uytdehaage draagt de talentbegeleiding nu over aan een andere bekende organisatie op dat vlak: TalentEmpowerment.

Topsportervaringen overbrengen op de volgende generatie sporters. Dat was het doel van Jochem Uytdehaage toen hij in 2004 Stichting Sporttop oprichtte – en dat is hem gelukt. De mentoren van zijn stichting – op een enkeling na allemaal ex-Olympiërs – hielpen talenten als Marit Bouwmeester, Kiran Badloe, Ranomi Kromowidjojo en Sharon van Rouwendaal naar de absolute wereldtop. Uytdehaage is dus tevreden.

Toch geeft hij nu het stokje door. Jochem: “We hebben ruim 15 jaar talentbegeleiding gedaan, althans, dat doen natuurlijk de mentoren, maar ik merk dat de talenten vandaag de dag andere behoeften hebben. Deze behoeften vragen om een andere aanpak. Deze aanpak hanteert TalentEmpowerment al en zodoende hebben wij de talentbegeleding, onze mentoren en talenten, nu onder gebracht bij TalentEmpowerment.

Sporttop blijft bestaan: “In samenwerking met TeamNL@work begeleiden we al 2 jaar atleten vanuit hun sportcarrière naar een maatschappelijke carrière: de duale carrière. Hier gaan wij nu primair op door, bij voorkeur samen met andere organisaties, dit om alle topatleten een goede overgang van sport naar maatschappij te kunnen bieden.”

Hij heeft vertrouwen in Bertram Veen en Laurens Matla, de jonge ondernemers achter TalentEmpowerment. “Ik draag onze talenten en de mentoren met een gerust hart over. Bertram en Laurens zijn jong en gedreven en ze gebruiken een methodiek die perfect aansluit bij wat de talenten van vandaag de dag nodig hebben. TalentEmpowerment begeleidt de talentvolle topsporters bijvoorbeeld ook op het commerciële vlak, denk aan het ontwikkelen van duurzame partnerships. De organisatie heeft daarnaast structureel een persoonlijk budget beschikbaar voor het ontwikkelen als atleet. Door onze koppels nu over te dragen, de Sporttop kennis te behouden, hebben de talenten meer mogelijkheden én wordt TalentEmpowerment versterkt’.

Bertram Veen en Laurens Matla van TalentEmpowerment verwelkomen de toptalenten met open armen. Matla: “We zijn heel enthousiast. We hebben altijd dezelfde missie gehad als Jochem: toptalenten begeleiden om het maximale uit hun carrière te halen, zowel sportief als maatschappelijk. Deze overdracht zorgt ervoor dat wij zaken voor onze sporters nog beter en professioneler kunnen neerzetten. Omdat we nu meer body hebben, kunnen we een krachtiger netwerk neerzetten. Dat gaan we terugzien in kwaliteit – en resultaten.” Hij vergelijkt het met een ecosysteem: “We hebben nu een sterker en groter ecosysteem waarin we mensen kunnen bedienen. In dit ecosysteem brengen we partijen (sporters en bedrijven) bij elkaar met een wederzijdse hulpvraag, en maken we het mogelijk dat talent in zowel de topsport als bedrijfsleven empowered wordt en hun ambities kan realiseren.” Ze zijn Jochem Uytdehaage dan ook zeer dankbaar voor deze kans. “Hij heeft met al zijn kennis en ervaring in de afgelopen jaren fantastisch werk geleverd. Jochem is een fantastisch boegbeeld voor de Nederlandse topsport.”

www.sporttop.nl
www.talentempowerment.nl​

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkedin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl