IT4Kids x Marijn Veen & TE x Mentelity Foundation: Opening Mentelity Snowboardschool

Op 1 september 2019 sloegen IT4Kids en TalentEmpowerment de handen ineen. Het doel? Zoveel mogelijk kinderen die om financiële of fysieke beperkingen niet kunnen sporten, een sportkans bieden. Na de aankondiging van het eerste gezamenlijke project tussen TalentEmpowerment / IT4Kids met Spieren voor Spieren, kondigen wij graag het tweede project aan. Wij zijn blij en trots dat we deze nu mogen aankondigen: op 12 september opent de Mentelity Foundation in samenwerking met IT4Kids de 3e Mentelity Snowboard School door middel van een Snowboard Fundag! Marijn Veen, aangesloten bij en ondersteunt door TE, zal als ambassadeur van de Mentelity Foundation de SnowWorld locatie in Landgraaf openen. Hier gaat de Mentelity Foundation kinderen met een lichamelijke beperking snowboard les geven. Marijn: “Ik heb zo enorm veel geluk dat ik fysiek in staat ben om te doen wat ik doe. Als ik op deze manier iets bij kan dragen aan de mentale en fysieke ontwikkeling van deze fantastische kids, dan doe ik dat heel, heel erg graag.”

Mentelity Foundation
De Mentelity Foundation is er om mensen met een fysieke uitdaging te helpen kijken naar de mogelijkheden in plaats van de beperkingen. Leven met een beperking is niet niks. De Mentelity Foundation organiseert daarom activiteiten waarbij de lat hoog ligt, waardoor ze een hoge bijdrage leveren aan de mentale en fysieke ontwikkeling. Volgens meervoudig Paralympisch Kampioene snowboarden en oprichtster Bibian Mentel kunnen mindervaliden meer dan zij en hun omgeving denken. “Ze moeten er alleen meer voor doen”, aldus Bibian. Vier maanden na haar amputatie stond ze weer op haar snowboard en 7 maanden later was ze Nederlands Kampioen bij de validen. Ze is zelf dus het levende bewijs dat je alles nog kan doen. Bibian over deze samenwerking: “Ik zie dagelijks de impact die we voor kinderen kunnen maken en daarom ben ik enorm blij dat we deze nieuwe locatie kunnen openen. Ik kijk enorm uit naar 12 september en de samenwerking met onze eerste officiële ambassadeur Marijn, IT4Kids en TE.”

Het Project
De Mentelity Foundation opent op 12 september een nieuwe snowboardschool voor mensen met een lichamelijke uitdaging in SnowWorld Landgraaf. De opening van deze nieuwe locatie is mogelijk gemaakt en gefinancierd door IT4Kids en zal geopend worden door de nieuwe ambassadeur Marijn Veen. Om een vliegende start te maken voor deze nieuwe vestiging, organiseert de Mentelity Foundation op 12 september een Snowboard Fundag op locatie in Landgraaf. De Snowboard Fundag heeft als doel om kinderen kennis te laten maken met het lesprogramma van de Mentelity Foundation. Tijdens het event maken kinderen en jongvolwassenen met een lichamelijke uitdaging kennis met het snowboarden. Na de Snowboard Fundag krijgen de deelnemers de mogelijkheid om wekelijks getraind te worden door leraren van Snowworld die de opleiding hebben gevolgd. Het belooft een fantastische dag te worden, met veel plezier in de sneeuw en een mooie kennismaking voor de kinderen met een nieuwe sport: snowboarden! Hoe stoer is dat?

Colette Zee (directeur IT4Kids): “Dit project past perfect binnen de visie van IT4Kids. Het verhaal van Bibian is zo ontzettend inspirerend en wij kijken dan ook met veel energie uit naar deze samenwerking.”

Fondsenwerving
Parallel aan het openen van de Snowboard school in Landgraaf wordt door de Mentelity Foundation in samenwerking met Marijn en TE een fondsenwerving opgezet om IT-apparatuur in te zamelen via IT4Kids. Hiervoor gaat de Mentelity Foundation actief haar netwerk inzetten. Het opgehaalde geld komt ten goede aan de activiteiten Mentelity Foundation.

Hoe ziet de fondsenwerving eruit bij IT4Kids?
IT4Kids biedt een innovatieve en impact volle manier van fondsenwerving, door het ophalen van afgeschreven IT-apparatuur. Deze IT-apparatuur heeft vaak een substantiële restwaarde, welke IT4Kids doneert aan projecten van goede doelen die zich inzetten om kinderen met een beperking (financieel, fysiek of mentaal) een sportkans te geven. Bedrijven die hun hardware doneren worden volledig ontzorgt. IT4Kids zorgt dat de apparatuur wordt opgehaald en dat de data op een veilige en gecertificeerde manier wordt gewist. Mocht de apparatuur geen tweede leven kunnen krijgen, dan zorgt IT4Kids voor de afvoer, die volgens de Europese regelgeving plaatsvindt. Voor bedrijven een win-win: je geeft IT-apparatuur een tweede leven én je draagt bij aan de sportparticipatie van kinderen met een beperking. Dat wil jij toch ook?

Heb jij een bedrijf en wil jij jouw IT-apparatuur doneren ten goede van de Mentelity Foundation? Ken jij een Stichting voor wie een samenwerking met TE en IT4Kids ook interessant is? Of wil jij meer weten over de manier hoe wij dit soort projecten runnen? Neem dan contact met ons op door hier te klikken!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan