Vitaliteitsprogramma Marlink

Dat bewegen goed voor je is, dat weten we allemaal. Slechts een halfuurtje wandelen per dag zorgt er al voor dat je een beter afweersysteem hebt en dat je je fitter voelt. Maar daadwerkelijk ook voldoende bewegen, dat is de grote uitdaging, zeker in deze tijd. TalentEmpowerment (TE) startte om deze reden in samenwerking met Marlink een intern vitaliteitsprogramma, met een specifieke focus op het stimuleren tot bewegen.

Sporten heeft tal van positieve effecten op je energie en gezondheid. Sporten heeft onder andere een positief effect op je afweersysteem, je concentratie en is daarnaast ook een middel om met je collega’s in contact te komen. Ook dat laatste is in deze tijd van afstand, thuiswerken en isolatie geen overbodige luxe. Door samen te sporten -al is dit virtueel of op afstand- zorg je ervoor dat je in verbinding blijft met je collega’s. Mensen blijven onderaan de streep groepsdieren die gebaat zijn bij de relationele verbondenheid met de organisatie en collega’s.

Het programma richt zich op een gezamenlijk doel: een fit en vitaal Marlink. Om dit doel te bereiken, worden een aantal tools ingezet. Als eerste, wordt er gewerkt met de app “Avantas Aktiv”. Dit is een app die sportieve activiteit bijhoudt van diverse apps (zoals Strava of Runkeeper) en aan de activiteit een gewogen score hangt. Ben je een fanatieke sporter, dan moet je meer bewegen voor evenveel punten. De organisatie wordt in teams ingedeeld en de teams gaan gezamenlijk bewegen om een zo hoog mogelijke score te bereiken. De teamleden motiveren, stimuleren en ondersteunen elkaar in deze sportieve activiteiten. 

Daarnaast, ontwikkelt de HR afdeling van Marlink in samenwerking met TE een nieuwsbrief met daarin relevante inhoudelijke blogs en artikelen binnen het programma, op thema’s als slaap, houding voor je beeldscherm of concentratie. In deze maandelijkse update wordt ook een compilatie getoond van de sportieve hoogtepunten van die maand.

Marlink ondersteunt topzeilster Mirthe Akkerman in haar ontwikkeling. Mirthe is intern ambassadeur binnen het programma door onder andere zelf mee te doen en alle deelnemers van praktische Tips&Trics te voorzien.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkedin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl