Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Jackie Lionahr: Haar weg naar de top

Jackie Lionahr is 21 jaar oud en een talentvolle trampolinespringster. Ze zit op dit moment midden in de kwalificaties voor de Olympische Spelen van volgend jaar. Door een Top 8 Klassering op het aankomende WK in Tokyo (november) of door een top 16 klassering bij de volgende 4 World Cups (in Spanje, Rusland, Azerbaijan en Italië) kan Jackie zich plaatsen voor de Spelen en haar Olympische droom werkelijkheid laten worden. Echter, afgelopen januari ontving Jackie slecht nieuws: de topsportstatus van het trampolinespringen werd door de KNGU ingetrokken. De consequentie voor Jackie is dat zij zelf verantwoordelijk is voor het inrichten van haar topsportprogramma én voor het financieren van haar reizen naar kwalificatietoernooien. Voor haarzelf, maar ook voor haar trainer én een jurylid. 15 jaar keihard trainen voor dat ene doel, het bereiken van de Olympische Spelen, stond op losse schroeven. Via Lieke Hulsen, topsportcoördinator van het Koning Willem II College, kwam Jackie bij TalentEmpowerment terecht. TE heeft besloten om de schouders onder Jackie’s bijzondere verhaal te steken.

Het Programma
Direct na de start van het programma is Jackie gekoppeld aan haar persoonlijke Coach Aleide Lawant. Aleide werd in 2017 Wereldkampioen Kickboksen, en weet als geen ander hoe het is om met minimale middelen maximale prestaties te bewerkstelligen. Samen met Aleide is Jackie aan de slag gegaan om, met haar toernooischema als uitgangspunt, een programma te schrijven dat haar zowel fysiek als mentaal in staat maximaal voorbereid op deze belangrijke kwalificatietoernooien. Dit programma wordt volledig gefinancierd vanuit het eigen budget van Jackie. Jackie constateerde direct samen met Aleide: het talent zit goed, fysiek wil ik laten checken en de grootste winst zit hem in de mentale weerbaarheid. Het is Jackie al enkele keren overkomen, zo ook bij de laatste World Cup, dat ze een opvoering niet uit heeft kunnen springen. Direct bij de start van het TE Programma is Jackie daarom een coachingstraject begonnen bij De Talentenacademie, waar ze nu regelmatig (één keer per maand) een individueel coachingsgesprek heeft met als doel om haar mentaal voor te bereiden op situaties waarin ze onder grote druk moet springen.

Daarnaast, is het van belang dat een trampolinespringen haar lichaam in balans is en dat beide helften van je lichaam hetzelfde gewicht dagen. Daarom heeft Jackie in samenspraak met haar Coach Aleide Lawant besloten dat ze naar EnergyLab moest gaan voor een 3D-Bodyscan. Met de 3D bodyscan krijgt een atleet inzicht in zijn of haar lichaam. De scan meet de hoeveelheid spiermassa, het gewicht van de botten en meet eventuele verschillen in lengte van botten en spieren. Hiermee kan een sporter een op maat gemaakt trainingsprogramma maken dat perfect aansluit op zijn of haar lichaam. Uit de scan van Jackie kwamen een aantal ongelijkheden. Doordat Jackie nu weet dat er een verschil van gewicht in haar rechterkant en linkerkant zit kan ze er met gepaste trainingen voor gaan zorgen dat ze dit meer naar elkaar toe brengt, met positieve gevolgen voor haar balans. Verder kreeg Jackie ook te horen dat zij ver bovengemiddeld sterke botten heeft. Zelfs zo sterk, dat degene die haar onderzocht  heeft vertelde dat ze dit nog niet eerder had gezien.

De Financiering
Ook niet onbelangrijk: de financiering om toernooien in het buitenland ook te kunnen springen. In samenwerking met Jackie’s persoonlijke Supporter ERA Nederland, wordt een samenwerking vormgegeven waarin Jackie een belangrijke rol in een intern programma zal krijgen. Jackie ontvangt van ERA het TE Programma en vliegtickets voor meerdere toernooien. Hierover later mee.

Jackie is momenteel ter voorbereiding op de volgende World Cup. Deze zal op 21 september aanvangen. De haltes daarna: de World Cup in Spanje, begin oktober en het WK in Tokyo, eind november. Jackie over de start van haar programma bij TE: “Top ervaring en het begin van mijne nieuwe route naar een nog beter en sterker lichaam! Ik dank alle supporters, met name ERA Nederland, voor het mogelijk maken voor deze enorme kans!”

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl