Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

De Videoanalyse #4: Marijn Veen

Topsport en het bedrijfsleven veel van elkaar kunnen. Maar welke dingen zijn in de topsport nou essentieel om tot (team)succes te komen, en wat zijn daarin voor het bedrijfsleven de relevante lessen? Samen met Cees van der Zwan, gepromoveerd op het gedachtegoed Team Energie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam, onderzoekt TE welke lessen het bedrijfsleven -door de bril van Team Energie- van de topsport kan leren. In De Videoanalyse presenteert TE relevante inzichten uit de topsport voor professionals en leidinggevende gebaseerd op een relevante voorbeelden uit de topsport.

In deze editie: Hockeyinternational Marijn Veen.

Durven dromen: lid zijn van een topteam.

Wie wil dit nou niet? Lid zijn van een topteam waar op hoog niveau wordt gepresteerd, waar je het beste uit jezelf kunt halen en waar continu aandacht is voor ‘elke dag beter worden’. Topteams; in organisaties noemen we zo ook wel high performance teams. Een term die ik zelf liever gebruik is ‘hot spots’. Het zijn teams waar het bruist, waar veel positieve energie aanwezig is en waar natuurlijk gepresteerd moet worden maar ook waar lol hebben net zo belangrijk wordt gevonden. 

Topteams hebben een enorme aantrekkingskracht op anderen. Tophockeyster Marijn Veen vertelt erover. Hockeyclub Amsterdam was haar droomteam; daar wilde ze spelen. De overstap naar dit team was voor Marijn bovenal een stap uit haar comfortzone. Kampong uit Utrecht, toch ook niet zomaar een hockeyclub, was jarenlang haar ‘cluppie’; vertrouwd, bekend en bijna een 2e thuis. De keuze voor Marijn om bij haar droomteam te gaan spelen was dan ook vooral emotionele keuze. Het wenkende perspectief was evenzo aanlokkelijk als spannend. Aanlokkelijk; wie wil er niet bij zo’n topteam spelen? En tegelijk ook spannend; achterlaten wat je kent en wat vertrouwd voelt en niet weten wat daarvoor in de plaats komt. 

AMSTELVEEN – Marijn Veen (A’dam) na Amsterdam-Huizen (4-1), competitie Hoofdklasse hockey dames (2017-2018) .COPYRIGHT KOEN SUYK

Marijn heeft de stap uit haar comfortzone gemaakt. En al snel had Marijn in de gaten dat topteams niet alleen teams zijn met allemaal kanjers maar ook een ‘warm bad’ zijn. En topteams zijn teams die open staan voor verandering. Marijn als nieuw teamlid was zo’n verandering. 

Wat in de sport geldt is ook van toepassing in organisaties. We weten dit uit uitgebreid onderzoek naar energie in teams bij verschillende organisaties (van der Zwan, 2017). Daar zien we hetzelfde. Hot Spots hebben niet alleen oog hebben voor presteren, er is passie en er is een winnersmentaliteit: natuurlijk. Tegelijk is er vooral ook belangstelling en betrokkenheid bij en voor elkaar. Ze geven je feedback en voortdurend de bevestiging dat je voor het team waardevol bent en dat geeft teamleden weer vertrouwen. 

Teams worden niet ‘geboren’ als topteams. Het vraagt lange adem, aandacht voor elkaar en vooral focus op wat teams echt willen bereiken. We weten uit het eerder aangehaalde onderzoek dat energie, lol hebben met elkaar en focus op presteren elkaar in positieve zin kunnen versterken. Teams die werken aan hun ontwikkeling op weg naar zo’n hot spot zetten steeds stappen naar buiten hun vertrouwde speelveld in onbekend terrein. En als dan zo’n hot spot eenmaal in beeld komt geeft dit nog eens een extra boost. We willen allemaal deel uitmaken van zo’n hotspot en daar willen we ook allemaal weer energie in stoppen. En als we meer energie hebben en bereid zijn er in te stoppen dan werkt dat ook weer aanstekelijk. Naar onszelf, we krijgen er zelf meer energie van maar ook naar anderen, we steken anderen aan. En zo ontstaat een versterkend proces richting hotspots. En dat proces, teamontwikkeling in essentie, kunnen we beïnvloeden. 

Daarvoor is wel nodig dat teams, net zoals Marijn, regelmatig in de spiegel durven kijken en ook zo af en toe uit hun comfortzone durven stappen. Hoe spannend dit ook is. Alleen door onszelf te strechen kunnen we ons ontwikkelen en steeds beter worden. Wil je meer weten over teamontwikkeling, uit je comfortzone stappen of wil je meer inspiratie opdoen van sporters die deze ervaring individueel of als team hebben opgedaan? Neem dan contact op met ons door te mailen naar Bertram@TalentEmpowerment.nl.

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl