Samenwerking Ciphix x TE

In maart 2018 richtte Marcus Groeneveld (25), Matthijs Gast (25) en Bas van der Pol (24) Ciphix op. De jury van Sprout noemde Ciphix, na het uitreiken van de Sprout Ondemersprijs, “een nieuwe speler, een nieuwe technologie en dan tóch de grootste corporates als klant en in no-time een miljoenenomzet”. Inmiddels werken er 45 werknemers bij het Rotterdams bedrijf, dat gespecialiseerd is in het automatiseren van saai, procesmatig werk. Of zoals Ciphix zelf stelt: “Take the robot out of the human”. TalentEmpowerment biedt het Leadership Team van Ciphix een flexibel leiderschapschapsprogramma om met de organisatie de volgende stap te kunnen zetten. Daarnaast, organiseert TE samen met Ciphix meerdere dagen voor alle werknemers, waarin persoonlijke ontwikkeling, inspiratie, team building en plezier centraal staan. Ciphix wordt als onderdeel van de samenwerking met TE Supporter van Sara Wennekes (24), top windsurfster met de ambitie om in 2024 op de Olympische Spelen in Parijs te staan.

Om duurzame groei te kunnen realiseren en in de “Flow” te blijven is het van essentieel belang dat werknemers en teams meegroeien met de organisatie. Cees van der Zwan, Executive Coach en expert op het gebied van Team Energie, begeleidt Ciphix in dit traject. Cees onderzocht gedurende zijn promotieonderzoek aan de VU vier jaar lang ruim 200 teams en stelde onder andere vast welke energiesoorten er binnen teams zijn, welke balans in deze energiesoorten kan leiden tot resultaat en welke interventies helpen om andere energiesoorten te stimuleren. Binnen dit programma gebruiken wij twee centrale modellen: Teamenergie en het FLOW-model.

TE verzorgt voor het Leadership Team van Ciphix gedurende dit traject meerdere inhoudelijke trainingen en coachingsmiddagen. Doelstellingen van het programma bestaan uit kwalitatieve doelstellingen, zoals het optimaliseren van interne structuur en samenwerking, en kwantitatieve doelstellingen, bestaande uit een gezamenlijke businesscase met het MT. Het programma is flexibel ingericht, waardoor elke maand het programma ingericht kan worden op basis van de behoeften van de organisatie. En dat past goed bij een scale-up zoals Ciphix.

Binnen de samenwerking wordt Sara Wennekes ondersteund in haar ambitie richting de Olympische Spelen van Parijs2024. Sara: “Ciphix is zo’n ontzettend gaaf bedrijf. Wat zij in zo’n korte tijd hebben neergezet, is zo knap. Als topsporter is het mega inspirerend om gedurende zo’n traject mee te lopen en ervaringen te mogen delen. Ik kijk enorm uit naar deze samenwerking.”

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan