IU Groep: Van Goed Naar Goud

“Goede teams winnen, gouden teams maken elkaar beter.” Met dat motto is TE reeds gestart met het Van Goed Naar Goud programma bij de IU Groep. De IU Groep is een uitzend/-detacheringsorganisatie uit de regio Gelderland en Overijssel. En de IU Groep is een ambitieuze organisatie, want zij heeft als doel om in 2025 haar impact te verdubbelen. Deze “impact” wordt gedreven door mensen aan een passende baan te helpen. Momenteel doet de IU Groep dat wekelijks voor 750 personen, in 2025 moeten dat 1.500 personen zijn. TE is ingeschakeld om de IU Groep in deze groei te begeleiden waarbij gestart wordt met een teamontwikkelings- & cultuurveranderingsprogramma dat TE samen met partner de Lean Consultancy Group (LCG) vorm geeft.

Binnen het Van Goed Naar Goud programma speelt topsport een grote rol. De topsport is immers ook een omgeving die wordt gekarakteriseerd door hogere ambities, hoge druk en strakke deadlines. De topsport zal een inspirerende en verbindende rol krijgen door het programma heen en zal ingezet worden om complexe organisatievraagstukken te vereenvoudigen en terug te brengen naar de kern. Het programma wordt opgedeeld in drie fases, te beginnen met de analyse-fase. In deze fase wordt een zogenoemd “kernteam”, een term die in de topsport ook veel gebruikt wordt, samengesteld uit werknemers van de IU Groep  vanuit de gehele organisatie. Zij worden de kartrekkers binnen dit programma en helpen draagvlak te creëren binnen de organisatie. Maar voordat deze kartrekkers aan de slag gaan is het noodzakelijk om een duidelijke missie te formuleren. Een ultiem doel dat iedereen binnen de organisatie wil, of gaat willen. Een belangrijke middel hierin is het veranderverhaal. Dit veranderverhaal wordt het verhaal dat de IU Groep de komende jaren wil gaan vertellen naar haar mensen en naar haar klanten. Het veranderverhaal maakt duidelijk voor betrokkenen waarom deze verandering nodig dit is, welke waarde dit voor de organisatie, haar klanten en haar stakeholders creëert en welke urgentie dit heeft.

Roadshow & samenstelling kernteam
Om de gehele organisatie input de mogelijkheid te bieden om input te geven in het veranderverhaal houden Arjan Hummel, algemeen directeur van de IU Groep, en Sander Overduin, operationeel directeur, de komende periode een Roadshow langs alle vestigingen om het veranderverhaal met hun te bespreken. En dat levert belangrijke informatie op. Want werknemers hebben  immers vanuit hun eigen expertise en ervaring meer zicht op bepaalde onderwerpen. En deze expertise en ervaring is enorm waardevol om de missie en het veranderverhaal verder aan te scherpen. Na de roadshow zal het veranderverhaal definitief gemaakt worden en kunnen alle IU Groep’ers solliciteren voor het kernteam. Criteria voor selectie zijn onder andere de positieve energie van de sollicitant en , zoals genoemd, de diversiteit vanuit de organisatie.

Kick-Off met Peter Heerschop, Frédérique Matla en natuurlijk Amber Verbraeken
Naast een inhoudelijke component is topsport natuurlijk ook een middel om kleur te geven aan programma’s en zo écht herinneringen te creëren. Op zaterdag 3 oktober stond op het Pampus Eiland in het IJ in Amsterdam de Kick-Off van het “Van Goed naar Goud”-programma op de agenda. Met topsportambassadeur en handbaltalent Amber Verbraeken als personificatie van de ambitie van de IU Groep, Olympisch gouden medaille winnares Frédérique Matla en cabaretier Peter Heerschop stond de boottocht naar het IJ in het teken van het thema “Van Goed Naar Goud”. Na een korte introductie over het programma door Arjan, Sander en Bertram Veen, één van de oprichters van TE, sprak Peter over het belang van teams. Waarom je als team meer kan dan als een set individuen en waarom sommige teams het wel redden en anderen niet. Amber en Frédérique werden door Peter ondervraagd over deze teams, wat hun doelstellingen nog zijn en wat ze tot nu toe allemaal gepresteerd hebben. De tocht werd afgesloten met een petje op, petje af quiz over de Olympische Spelen. 


Wil jij ook met jouw organisatie “Van Goed naar Goud”? Neem dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan