Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Endoshima alvast verkennen, lucky us!

Zeilen is een sport waarbij je afhankelijk bent van veel verschillende factoren. Denk aan de sterkte van de wind, winddraaiingen, golven en de locatie van de wedstrijdbaan. Hierdoor is iedere race anders, maar is vooral ook elke wedstrijdlocatie anders. Om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op een wedstrijd wil je daarom het liefst al veel tijd op die locatie te hebben getraind. Zodat jij net iets harder gaat met dat type golven of dat je het patroon van de wind net iets eerder herkent als je tegenstander.

“Voor ons, Annemiek en ik, en onze trainingspartners Odile en Marieke, betekent dat 4 weken naar Enoshima, Japan (lucky us), waar in 2020 de Olympische Spelen worden gezeild. En wat blijkt, zeilen kan hier heel uitdagend zijn en erg wisselend. Soms hele grote golven, soms chop, harde wind, geen wind, veel regen. Eigenlijk is de locatie in Japan een beetje zoals Scheveningen, onze thuisbasis, maar dan met 10 graden warmer water.”

“Naast trainen hebben we ook 2 wedstrijden meegedaan. Een wereldbekerwedstrijd en de Enoshima Olympic week. Tijdens de wedstrijden misten we een beetje scherpte. We eindigden uiteindelijk als 7eop de Worldcup en als 4etijdens de Olympic week. Ook al stond het kamp vooral in het teken van leren, als topsporter wil je altijd winnen. Extra motivatie voor ons om deze winter weer hard te gaan werken om nog beter te worden.”

“Ondanks dat een geslaagde trip! Heel veel geleerd over de zeilomstandigheden, over de Japanse cultuur (wat een lieve mensen), en over de punten die we nog kunnen verbeteren.”

“Voorlopig betekent dit het einde van ons wedstrijdseizoen. Een seizoen waar we trots op zijn. Na in maart weer samen in de boot gestapt te zijn veel progressie gemaakt met als hoogtepunt de wereldtitel. Vanaf november gaan we weer hard aan de bak voor het nieuwe seizoen, maar nu eerst tijd voor rust, nieuwe doelen en de studieboeken in.”

Het volgende trainingskamp voor Annette staat gepland in november. Zij zal dan twee weken naar Spanje afreizen om daar de volgende stap te zetten in hun voorbereiding op de Olympische kwalificatietoernooien volgend jaar.

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl