Drijfveren in de Topsport-videoserie

Management Drives en TalentEmpowerment werken samen met als doel om het maximale uit het potentieel van toptalent in de topsport te halen. Het startpunt in deze ontwikkeling zijn je persoonlijke drijfveren. Want als je weet wat je drijft, weet je ook waar je energie van krijgt, waar je valkuilen liggen en op welke manier jij in jouw kracht gezet kan worden. Om deze reden wordt de methodiek van Management Drives ingezet in het persoonlijk ontwikkelingsprogramma van TE. In de serie “Drijfveren in de Topsport” gaan TE en MD samen op pad op bezoek bij meerdere topsporters om hun te bevragen over hun hoogte- én dieptepunten in hun reis naar de top en de rol die hun drijfveren in dit traject speelden. In dit blog vind je een overzicht van alle blogs die gepubliceerd zijn.

Maar eerst nog even een stapje terug: hoe ziet de samenwerking van TalentEmpowerment en Management Drives er ook alweer uit? TalentEmpowerment begeleidt een kleine 40 topsporters in hun persoonlijke, maatschappelijke en sportieve ontwikkeling. De methodiek van Management Drives wordt ingezet op meerdere manieren. Allereerst, vullen alle sporters en coaches de MD vragenlijst aan en krijgen zij toegang tot de MD App waardoor zij inzicht krijgen in hun eigen drijfveren. Ten tweede, worden deze inzichten gebruikt in het het persoonlijk ontwikkelingsplan van de sporters. Want als je weet wat je drijft en wat je persoonlijke leer- of prestatiedoelen zijn, kan je ook voor jezelf bepalen welke gedragsverandering je wil laten zien. En dit geldt natuurlijk ook voor de coaches, die allemaal zelf op topniveau geacteerd hebben. Want vanuit hun topsportervaring weten zij dat je nooit uitgeleerd en getraind bent. Als laatste, wordt de MD Methodiek ingezet in de het vinden van de optimale match tussen sporter en coach. Door de mogelijkheid in de MD App gebruikt om de profielen van de coach en de sporter met elkaar te linken. De MD App laat na deze link zien wat de kansen en valkuilen zijn in de samenwerking tussen sporter en coach. 

Drijfveren uit de topsport #1: Josine Koning: De beste versie van mezelf op het juiste moment

Hieronder vind je een overzicht van de video’s uit de videoserie Drijfveren in de topsport:
Josine Koning – Hockey – Link
Frédérique Matla – Hockey – Link
Bart van Nunen – Marathonlopen – Link
Fleur Schouten – Verspringen & Atletiek – Coming soon
Mirthe Akkerman – Zeilen – Coming soon
Annette Duetz – Zeilen – Coming soon

Wil je meer weten over de methodiek van MD en/of de mogelijkheid voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan