Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Podcast serie voor het platform Leiderschap & Inzetbaarheid over leiderschap, topsport en bedrijfsleven

De afgelopen periode produceerde TE voor Mensely een podcast serie voor het platform Leiderschap & Inzetbaarheid. In deze podcastserie delen we inzichten vanuit de topsport en combineren deze met inzichten vanuit het bedrijfsleven. In de podcast kan je luisteren naar gesprekken van onder andere prestatiecoach Marco Hoogerland, Olympiër en Spieren voor Spieren-directeur Minke Booij, leiderschapsexpert Marco Buschman en succescoach Marc Lammers over thema’s zoals leiderschap en innovatie. 

In de eerste serie van 4 delen gingen Marco, prestatiecoach bij de Talentenacademie, en Minke, Olympisch Kampioene Hockey, met elkaar in gesprek over hoe talent tot bloei komt. Zij formuleerde 4 voorwaarden die essentieel zijn bij de groei van talenten. Het begint hierin allemaal bij zelfkennis. Weten wie je bent, welke kant je op wil en welke eigenschappen je nog te ontwikkelen hebt. De tweede is eigenaarschap. Pak regie over je eigen ontwikkeling en bepaal je eigen koers. In de derde podcast gingen Marco en Minke in op de cultuur. Er moet een omgeving gecreëerd worden waarin talenten tot bloei kunnen komen. Binnen deze omgeving moet iedereen zich veilig voelen maar moet er ook ruimte zijn om elkaar aan te spreken. In de laatste podcast wordt het belang van een lange termijn plan aangehaald. Waarom het opstellen van een lange termijnplan belangrijk is? Dat kun je vinden in de podcast! 

In de tweede serie, waarin Marco en Marc met elkaar in gesprek gingen, stond het thema Leiderschap centraal. In de driedelige serie gaan zij in op “Goed Leiderschap”. Wat is daarvoor nodig? En wat betekent dat eigenlijk? Ook bespreken ze het belang van Verbindend Leiderschap en het belang om als leider in verbinding te staan met je team. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Marco, die de bestseller Verbindend Vermogen schreef, en Marc geven je in deze podcast concrete tips en voorbeelden vanuit de praktijk hoe jij als leidinggevende de verbinding met jouw team kan verbeteren. In het boek FLOW van Marc Lammers, besteed hij veel aandacht aan innovatie. Innovatie wordt ook wel gezien als het kenmerk van Marc Lammers als voormalig Bondscoach van de Nederlandse Hockeyvrouwen. De derde aflevering gaat dan ook over het belang van innovatie in leiderschap. Benieuwd naar de podcasts? Check ze hieronder!

Wil jij met jouw organisatie ook een podcast serie? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl