Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Renee kookt… Scholfilet in citroensaus

Ik ben recent teruggekomen uit China waar ik met het Nederlands elftal goud heb weten te bemachtigen op de Champions Trophy. Een onwijs gave ervaring, maar wat kon ik ernaar uitkijken om weer lekker zelf te koken bij thuiskomst! Twee weken lang hebben wij geleefd op dezelfde noedels & rijst, een lekker visje zat er helaas niet tussen. Witvis is normaal een van mijn favoriete producten omdat het viseiwit levert wat licht verteerbaar is, veel goede voedingsstoffen bevat en daarnaast ook caloriearm is. 


Scholfilet in witte wijn citroensaus, met zoete aardappel puree & gegrilde groenten

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij voor de gegrilde groenten de courgettes en aubergine in kleine stukken en leg deze samen met de kleine tomaatjes op een bakplaat bestrooi met zout, peper & rozemarijn (bewaar een handje). Besprenkel tot slot met wat olie en zet de groenten voor 30 minuten in de oven.

Breng vervolgens water aan de kook en laat de zoete aardappel hier voor 15 minuten in koken. Giet ze kort af in wat koud water, je kunt nu erg makkelijk de schil van de aardappel afschrapen met bijvoorbeeld een lepel. Leg de geschilde aardappelen terug in de pan en stamp fijn met een stamper (dit kan natuurlijk ook met een vork of mixer). Voeg naar smaak zout, peper en wat rozemarijn toe en voor een wat smeuïgere puree een scheutje melk. Stamp tot een glad geheel en laat op heel laag vuur staan. Roer af en toe goed door tijdens het bereiden van de vis. 

De groenten hebben nu 30 minuten in de oven gestaan, verlaag de temperatuur naar 50 graden. Voor bereiding van de vis, dep eerst droog met wat keukenpapier. Bak daarna op middelhoog vuur de vis in boter circa 2 minuten per kant en bestrooi beide kanten met zout & peper. Zet de vis even in de oven onder de groente om warm te houden terwijl je de saus bereidt in dezelfde pan als waar de vis in is gebakken. Blus deze af met de witte wijn, voeg de visbouillon, citroensap van 1/2 citroen en 150 ml slagroom toe. Breng op smaak met zout & peper. Laat even indikken en serveer over de vis. 


Ingrediënten voor 4 personen:

 • 600 gram scholfilet 
 • 800 gram / 1 kg zoete aardappel
 • 2 courgettes
 • 1 aubergine
 • bakje cherry tomaatjes
 • bosje rozemarijn
 • 2 teentjes knoflook 
 • scheutje melk

Voor de saus:

 • 1/2 glas witte wijn
 • blokje visbouillon
 • 1/2 citroen
 • 150 ml slagroom 

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl