FitteStrijders x Frédérique Matla: “Matlastieken” helpen strijders in de zorg

Normaal gesproken stond de lente van dit jaar in het teken van voorbereiding op de Olympische Spelen. Voorbereidingswedstrijden, volle trainingsschema’s en spanning voor de selectie dicteren de invullingen van de dagen. Maar het liep allemaal anders. Het COVID19-virus nam de wereld in zijn greep en liet deze het gehele voorjaar niet meer los. De druk die op het zorgpersoneel terecht kwam was onbeschrijflijk en niet te vergelijken met de druk op een Olympisch voorbereidingsprogramma. Daarom ontstond Fitte Strijders: een initiatief vanuit de topsport voor de zorg. Fitte Strijders verzorgde de afgelopen maanden mentale ondersteuning en gezonde maaltijden voor de strijders in de zorg. Het resultaat is dat er meer dan 1000 maaltijden zijn uitgegeven en er 10 inspiratietalks voor het zorgpersoneel zijn gegeven.

Om aan deze waardevolle actie bij te dragen hebben Frédérique Matla en TalentEmpowerment daarom de “Matlastieken”-actie gelanceerd. “Hè, Matlastieken?” Zal de gemiddelde lezer buiten het hockey nu denken. Wij leggen het even uit. Fréderique is tophockeyster en is te herkennen aan haar “Matlaknot”. Dat opvallende ding op haar hoofd, zeg maar. Betrokkenen, geïnteresseerden of gewoon fashionista konden de afgelopen periode voor €15,- een set Matlastieken (een witte en een oranje) kopen, waarvan de volledige opbrengst naar Fitte Strijders is gegaan. Dankzij deze actie zijn er meer dan 100 gezonde maaltijden naar de zorg gegaan. Frédérique Matla: “Natuurlijk ligt er een grote druk op mijn prestaties op het veld. Maar het is nooit een kwestie van leven of dood. Ik kan bijna niet bevatten wat voor een druk dat met zich mee moet brengen. Ik hoop dat ik een stukje bij heb kunnen dragen aan het welzijn van het zorgpersoneel. Wat voor een prestatie zij aan het leveren zijn, is echt onbeschrijflijk.”. Frédérique vertelde over haar eigen ervaringen over druk van buitenaf in één van de inspiratiesessies van Fitte Strijders. Deze link vind je hier: https://youtu.be/6p-c0Q8OX-U.

Ook in de media/social media zijn hier een paar leuke stukken over geschreven. Hieronder een overzicht:
Een instructie van Oranje Hockey over de Matlaknot: https://www.instagram.com/p/B_E9ZYAhSqE/
Hoofdklassehockey.nl over de actie: https://hoofdklassehockey.nl/nieuws/frederique-matla-steunt-het-zorgpersoneel-door-middel-van-haar-matlastiek/
Eyecons, mediapartner van de Hoofdklasse: https://eyecons.com/videos/frederique-matla-dbo-de-volledige-winst-gaat-naar-fitte-strijders-5443

Meer weten over deze actie? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan