Bank hangen, kennis vangen #8: Fysieke Performance

Gistermiddag schakelde weer een groep sporters van binnen en buiten TE in voor de eerste Bank hangen, kennis vangen-webinar van 2021. In een ruim uur werden de deelnemers door Gautam, Ryanne en Shai meegenomen in de wereld van de fysieke performance. De drie experts behandelen vragen als “Hoe haal je het maximale uit je eigen lichaam?” en “hoe ziet de begeleiding van topsporters zoals Memphis Depay eruit?”. De drie fysiotherapeuten zijn allen werkzaam voor Fysiomed, een in Amsterdam gevestigde organisatie waar alle kennis en expertise aanwezig is om het maximale uit de fysieke performance te halen. Zowel voor top- als breedtesporters.

“Het maximale uit jezelf halen” begint, volgens Fysiomed, door de optimale balans te vinden tussen “Mind”, “Body” en “Energy”. Door deze factoren in balans te brengen stelt Fysiomed atleten in staat om het maximale uit hun eigen kunnen te halen. Maar waar begint dat nou bij? De fysio’s en andere professionals van Fysiomed geloven sterk in een duidelijke planning voor atleten. Deze planning begint met het inzichtelijk maken met de trainingen die je gedurende de week hebt en hoe zwaar je deze trainingen ervaart. Dit kan je op een eenvoudige manier doen door de trainingsduur te vermenigvuldigen met de intensiteit (aantal minuten x cijfer intensiteit). Op basis van de trainingsintensiteit per training kan je het herstelproces van de betreffende training inrichten. Op deze manier kan je op een eenvoudige en planmatige manier je optimale gebalanceerde trainingsschema opbouwen. Zo zorg je ervoor dat je het maximale uit je trainingsprogramma haalt, terwijl je tegelijkertijd blessures voorkomt. 

Maar soms kan een atleet niet topfit aan de volgende training verschijnen, bijvoorbeeld omdat je een blessure hebt. Om atleten weer topfit aan de start van een training te krijgen hanteert Fysiomed het principe van “Get Fit”, “Be Fit”, “Stay Fit” naar “Top Fit”. Fysiomed biedt voor elk van deze fases een gestructureerd plan dat aansluit bij de fysieke en mentale behoeften van die fase. Maar het begint, zeker bij een blessure, natuurlijk altijd bij “Get Fit”. Hierbij hanteert Fysiomed een aanpak van de “total approach”. Neem het voorbeeld van een knieblessure: in dit geval werkt slechts 1% van het hele lichaam niet naar behoren. Ondanks het gegeven dat deze blessure ervoor kan zorgen dat een atleet niet meer alle trainingsvormen kan doen,  biedt  de blessure in bijna alle gevallen ook mogelijkheden. De atleet heeft ineens veel meer tijd om aan de overige fysieke componenten zoals core stability te werken. Door naar de mogelijkheden te kijken in plaats van naar de beperkingen, kunnen atleten sterk van hun blessure terugkomen.

Op 17 maart staat de volgende Bank hangen, kennis vangen-webinar op het programma. Richard Jansen -werkzaam bij Helden Media, onder andere bekend van het Helden Magazine- neemt jou dan mee in de wereld van de Social Media en de sportsponsoring. Wil jij deze niet missen? Meld je dan snel aan via Office@TalentEmpowerment.nl!

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112