Bank hangen, kennis vangen #4: Generatie X, Y of Z

Met de slingers voor de verjaardag van onze Koning op de achtergrond schakelde dinsdagmiddag 29 april vooral “Zoomers” in voor de webinar van Talent Coach Wieke Dijkstra. Gedurende deze webinar stonden de verschillende generaties die wij na de Tweede Wereldoorlog kennen centraal. Bij de “Zoomers” -jullie lezen zo wat dat betekent- staan de waarden “snelheid” en “short & simple” hoog in het vaandel en dat voelde de host van de meeting goed aan. Wieke benoemde de verschillende generaties en toetste de opgedane kennis gelijk door een aantal Kahoot vragen te stellen aan de deelnemers.

“Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot nu kunnen we onderscheid maken tussen 4 generaties” trapte Wieke af. “De Babyboomers, Generatie X, Generatie Y, Generatie Z en de Zoomers. Al deze generaties zijn in een verschillende tijdsgeest opgegroeid, hebben verschillende waarden en onderscheiden zich op verschillende vlakken. Maar belangrijk hierbij is Talent Empowerment.” Zonder dat we dat Wieke ingefluisterd hebben, en natuurlijk een welbekende term voor ons. Wieke omschrijft Talent Empowerment door middel van de onderstaande afbeelding. In het midden van de cirkel staat jouw “Interne kracht”, daaromheen “Growth Mindset” en daar weer omheen jouw “Leeromgeving”. Waarbij jouw “Interne kracht” mede vorm wordt gegeven door de waarden en drijfveren die jouw generatie karakteriseren.

“Maar wat maakt nou een generatie?” Vroeg Bodi, zelf video analist bij de KNHB, zich af. “Een generatie is een groep leeftijdsgenoten die dezelfde ervaringen, overtuigingen en voorkeuren hebben. Daarnaast doorloopt een generatie verschillende levensfases en geeft hier op eigen manier invulling aan. En als laatste heeft natuurlijk de omvang van de generatie invloed op de impact die het maakt op de maatschappij. Hoe groter de omvang, hoe groter de impact” reageerde Wieke. Ook binnen de sport zijn er verschillende generatie sporters aan te wijzen. Zo behoort Johan Cruijff natuurlijk tot de Babyboomers die erg innovatief waren, is Minke Booij een mooi voorbeeld van Generatie X die voor “No-nonsense” staan en is Epke Zonderland een personificatie van de “zelfontwikkelde” Generatie Y. En is Matthijs de Ligt een goed voorbeeld voor de Zoomers, die snel volwassen (moeten) worden en echt in een 24/7 economie leven.

Na het inhoudelijke gedeelte werd de opgedane kennis door Wieke gelijk in de praktijk gebracht. Wieke startte een Kahoot-quiz met 15 vragen en  bood de deelnemers ook de ruimte om gelijk vragen te stellen. Een voorbeeld van een stelling waar niet alle deelnemers het juist hadden, was de volgende: “Millennials willen het liever “samen” doen dan Zoomers”. In tegenstelling tot haar tegenstanders, wist Josine Koning, keepster van Den Bosch en het Nederlands Team, deze vraag wel goed te beantwoorden. Zij schreef de quiz uiteindelijk ook op haar naam en voegde zo de volgende grote prijs -na het Europees Kampioenschap afgelopen zomer- toe aan haar palmares.

Dit was de vierde, maar gelukkig niet de laatste webinar in de “Bank hangen, kennis vangen”-serie! De komende dagen zal bekend worden gemaakt welke webinars jullie vanaf 12 mei weer kunnen gaan volgen. Volgende week zijn wij er niet wegens de viering van 75 jaar vrijheid sinds de Tweede Wereldoorlog. Blijf deze pagina in de gaten houden. Hierop zullen wij de volgende webinars ook communiceren. Tot de 12de!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112