Bank hangen, kennis vangen #2: LinkedIN

Gisteren stond de tweede editie -na een interessante eerste editie van Jochem Uytdehaaghe- van de webinar serie “Bank hangen, kennis vangen” van TE op het programma. Talent Coach Eva Koenders besprak dé Top 10 tips voor een succesvol LinkedIN profiel met de deelnemers, die weer vanuit tal van verschillende disciplines en -zoals LinkedIN zou benoemen- “functies” kwamen. Zelfs gespot: een ouder! Het LinkedIN-thema in deze editie is een zeer relevant thema voor de sporters, aangezien zij (en anderen) door de Corona-omstandigheden hebben meer ruimte hebben in hun agenda. Een trainingsstage in Tokio zit er immers nu even niet in. Juist deze tijd biedt een hele mooie kans om aan een relevant zakelijk netwerk te gaan bouwen en straks met een head start aan je volgende carrière te beginnen.

De Top 10 tips (zie het plaatje hieronder) die door Eva zijn besproken vormen een stappenplan om tot een goed profiel en een breed relevant zakelijk netwerk te komen, te beginnen bij de belangrijkste vraag: “Wat wil jij op LinkedIN bereiken?”. Voor de sporters waren de redenen uiteenlopend, van het vinden van een leuke bijbaan om je sport te bekostigen tot het zoeken van een sponsor. “Via LinkedIN kan ik wellicht directeuren vinden die iets met zeilen hebben en mij willen sponsoren” beredeneerde topzeiler Scipio Houtman. Daarnaast, biedt ook de technische kant van LinkedIN vele mogelijkheden om jouw profiel te optimaliseren. Denk hierbij aan vacatures die speciaal voor jou geselecteerd worden en berichten die door jouw zoekgeschiedenis voor jou geselecteerd worden.

Voor een goed LinkedIN profiel is het verder belangrijk dat je eigen content produceert. “Voor sporters liggen hier veel kansen” aldus Eva. “Zij hebben door hetgeen dat zij doen veel content en dat biedt veel mogelijkheden om aansprekende communicatie over te maken.” Als laatste, kwam de “eerlijkheid” op sociale media nog aan bod. “Het is op LinkedIN enorm belangrijk om eerlijk te zijn. Doe jezelf niet anders voor dan je bent en zorg ervoor dat mensen jou in jouw LinkedIN gedrag herkennen.” Gaf Eva de deelnemers nog als belangrijke tip mee.

Volgende week dinsdag staat alweer de derde editie van de “Bank hangen, kennis vangen” webinars op het programma. In deze sessie gaat Mark Schadenberg het met jou hebben over -het binnen deze serie zeer toepasselijke- “Slaap”. Wil jij aan deze sessie deelnemen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Office@TalentEmpowerment.nl of een WhatsApp te sturen naar + 31 6 46 36 38 34. Voor een volledig overzicht van de webinars, klik hier.

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkdin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112