Bank hangen, kennis vangen #1: Energiemanagement

Gisteren trapte TE in samenwerking met Jochem Uytdehaage de webinar-serie “Bank hangen, kennis vangen” af. In deze eerste editie stond energiemanagement centraal en hoe je deze kennis kan gebruiken in deze uitdagende periode van veel thuiszitten. Zoals Jochem al stelde: “De komende periode biedt topsporters de uitgelezen kans om dingen te testen”.

Jochem begon de interactieve sessie af met zijn inzichten op energiemanagement en sprak over de verschillende batterijen van energie en welke invloed de huidige situatie (verplicht bank hangen) voor effect op jouw energie heeft. Vanuit de deelnemers -overigens een breed publiek van actieve topsporters, oud-topsporters, sportpsychologen en een ouder- kwam naar voren dat de ‘fysieke energie’, doordat er nu minder getraind wordt, een stuk hoger is. Op de vlakken ‘emotionele’ en ‘mentale energie’ biedt deze tijd meer uitdaging. Zo is het lastig om de spirit erin te houden met een lege agenda omdat je niet in een ritme komt en je daaraan kan vasthouden. De ‘spirituele energie’ waar Jochem over sprak vergt ook extra aandacht. Als topsporter leeft je voor dat ultieme doel, de thrill die het leveren van een topprestatie biedt. Het is lastig om de zingeving van al het trainen in te zien zonder dat er daadwerkelijke momenten zijn om naartoe te werken. Daarnaast, had Jochem nog een aantal belangrijke en concrete tips voor de deelnemers in deze periode. Jochem stelde dat het in deze tijd extra belangrijk is om aandacht te geven aan voeding, slaap, beweging en ontspanning, juist omdat je niet in je “normale” topsportritme zit. En om toch zin te geven aan deze periode van thuiszitten, is het belangrijk om nieuwe dingen uit te gaan proberen om zo toch in beweging te blijven. Ook al gebeurt dat niet op het sportveld.

Volgende week staat de tweede editie van de “Bank hangen, kennis vangen” webinars op het programma. In deze sessie neemt Eva Koenders je mee in de wereld van LinkedIN. Wil jij aan deze sessie deelnemen? Meld je dan aan door een mail te sturen naar Office@TalentEmpowerment.nl of een WhatsApp te sturen naar + 31 6 46 36 38 34. Voor een volledig overzicht van de webinars, klik hier.

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112