Kick-Off ontwikkelprogramma Xelvin met Merijn Zeeman @Papendal

Op Sportcentrum Papendal stond op woensdag 15 september de Kick-Off van het ontwikkelprogramma dat COURIUS heeft ontwikkeld voor Xelvin op het programma. Xelvin is specialist in het detacheren van technici en wordt in het ontwikkelprogramma begeleidt door COURIUS, partner van TalentEmpowerment. Om de Kick-Off een extra dimensie te geven werd TE ingeschakeld voor inspiratie vanuit de topsport. De snel veranderende wereld in en rondom het werk van technici heeft veel parallellen met de meerkamp die we kennen vanuit de topsport. Je moet continu in staat zijn om te schakelen, het maximale uit jezelf kunnen halen op verschillende disciplines en je moet innovatie in verschillende takken van sport bij kunnen benen.

Om het ontwikkelprogramma op een inspirerende manier te beginnen reisde Xelvin af naar Papendal. Het Sportcentrum van Nederland en de plek waar menig meerkamp atleet zich op verschillende disciplines voorbereidt op het nieuwe seizoen. Voor de Xelvinners stond het programma in het teken van inspiratie opdoen en met elkaar aan de slag gaan. In het Centre Court op Papendal gingen zij, met Leonie van der Zwan van COURIUS als co-host, aan de slag. 

Om inspiratie vanuit de sport te krijgen werd Merijn Zeeman, sportief directeur van Jumbo Visma Cycling, uitgenodigd. Hij sprak met de Xelvin-werknemers over de route die hij met Jumbo Visma vanuit de kelder naar de top gemaakt heeft. Een route die overeenkomt met de route die Xelvin de afgelopen jaren heeft ingezet. Merijn inspireerde de deelnemers met zijn passie voor winnen. “Alles en iedereen bij Jumbo Visma wil winnen. Of het nou om Primoz Rogliz gaat of om degene die op het kantoor de koffie zet, iedereen wil winnen! En iedereen heeft zijn of haar steentje bijgedragen als Wout van Aert weer een etappe wint.” Maar om te kunnen winnen, voegde Merijn eraan toe, moet je eerst een droomdoel formuleren. Moet je een sterke cultuur hebben. En moet je je ervan bewust zijn dat de reis naar dat droomdoel toe belangrijker is dan het resultaat, omdat doelen onderweg geherdefinieerd kunnen (en soms moeten) worden. 

De sessie met Merijn werd door de Xelvinners goed ontvangen en op de borrel naderhand was Merijn het onderwerp van gesprek. De inhoudelijke tips, de koppeling met hun werkveld en het besef dat Merijn overbracht dat uiteindelijk de mensen het verschil maken was een mooie aanvulling op de Kick-Off van dit ontwikkelprogramma. Heb jij binnenkort ook een Kick-Off voor een programma intern? Neem contact met ons op en laat je inspireren vanuit de topsport!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112