AMG Cycling Event met Performance Analist Steijn Spreij

In oktober stond dan eindelijk het AMG Cycling Event op het programma. Tijdens het AMG Cycling Event nodigde Anderson Macgyver, Supporter van TalentEmpowerment, haar relaties uit met als doel om elkaar eens op een andere manier te leren kennen. Namelijk, op de fiets. Tijdens een prachtige fietstocht lang de zonovergoten Lek konden de aanwezigen met elkaar in gesprek gaan. TalentEmpowerment verzorgde de invulling van het voorprogramma met de inzet van Steijn Spreij, Performance Analist bij de KNVB. Daarnaast verzorgde TE de productie van de after-movie.

Steijn Spreij is data-analist bij de KNVB en is lid van de technische staf van het Nederlands Voetbalteam. Steijn heeft binnen de KNVB een team van ongeveer 20 mensen werken die cross-disciplinair betrokken zijn bij alle vraagstukken binnen de organisatie van de KNVB die relateren aan data collectie, data analyses en data interpretaties. De data-unit van de KNVB wordt dus centraal gesteld binnen de organisatie en opereert voor de gehele organisatie. Steijn en zijn team krijgen dus ook met hele andere vraagstukken te maken dan enkel de analyses op het veld. 

Maar Steijn zoomde natuurlijk wel even in op de analyses op het veld. Want hoe kom je tot de juiste analyse? Welke data moet er verzameld worden, en op welke manier? Steijn vertelde hoe met high-tech camerasystemen alle bewegingen van de spelers gevolgd worden en dat aan deze GPS-data acties gekoppeld worden. Denk hierbij aan het aanvallend koppen (winst/verlies) of een inspeelbal naar een teamgenoot (die wel of niet aankomt). Met deze informatie kunnen spelersprofielen gecreëerd worden, want als je weet hoe bepaalde spelers tegen een bepaalde type tegenstanders spelen. Dan kan je ook bij het bepalen van de opstellingen bedenken of het in de lijn der verwachting gaat zijn dat deze speler van waarde gaat zijn voor het team tegen deze tegenstander. Hierin benadrukte Steijn, die overigens ook actief is in werkgroepen van de FIFA met vakgenoten van andere bonden, dat ook de KNVB nog stappen te zetten heeft met de technologie. Concreet voorbeeld: als je een bal als laatste man inspeelt op de rechtsachter die hartstikke rechts is, maar je speelt de bal in op zijn linker met balverlies tot gevolgd. Op dit moment wordt dit automatisch herkend als verkeerde balaanname en dus balverlies van de rechtsachter, maar een beetje voetballer weet dat de centrale verdediger de bal anders in had moeten spelen. Steijn voorziet dat de aankomende jaren de stap gezet wordt naar 3D-data van alle ledematen van voetballers, waardoor je ook deze situaties specifieker kan destilleren uit wedstrijdbeelden.

Tot slot van de presentatie vroeg een geïnteresseerde deelnemer nog naar de kansen van Nederland op het Wereldkampioenschap: “Dat ga ik volgende week even voor je uitzoeken.”

Na de presentatie van Steijn werd er natuurlijk ook gefietst. Bizzywheels verzorgde een prachtige tocht in de omgeving van Utrecht, waar de tocht de deelnemers onder andere over de lek naar Leerdam bracht. Alle beelden werden vastgelegd door TE en verwerkt tot een aansprekende after-movie, welke hieronder te zien is.

Meer weten over Steijn of een andere spreker van TE? Of ben je ook geïnteresseerd in het organiseren of vastleggen van jouw events? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan