SYSQA Inspires met Joost Leenders

“Op donderdag 26 november stond de derde webinar, van alweer de laatste editie van de SYSQA Inspires van 2020, op het programma. Na de eerste twee webinars waarbij collega’s van SYSQA (een organisatie die de kwaliteit van IT verbetert) elkaar inspireerden met o.a. verschillende klantcases werd er voor de laatste webinar een spreker vanuit de topsport uitgenodigd. Joost Leenders, mede-oprichter van de Talentenacademie en prestatiecoach van o.a. Ajax, Jumbo Visma en de Nederlandse Hockey Heren, nam de deelnemers mee in zijn visie op talent, talentontwikkeling en presteren op topniveau. Hierin sprak Joost onder andere over zijn definitie van talent, de rol van “DNA”, het herkennen van gedragspatronen en hoe je met gedragspatronen aan de slag kan.
Talent staat binnen de Talentenacademie bekend als het hebben van een afwijking. Deze afwijking stelt talent in staat om dingen te kunnen doen die anderen niet kunnen. Eén van de voorbeelden uit de topsport is de afwijking van Youri van Gelder. Youri is namelijk net zo groot als dat hij breed is: 1,59 meter. Bij de Talentenacademie staat het hebben van een afwijking centraal en Joost daagde de collega’s van SYSQA uit om na te denken over hun afwijking. Welke afwijking heb jij en hoe kan jij die inzetten om jouw klanten beter te bedienen? Of hoe gebruik jij jouw talent om jouw team verder te helpen? Juist in deze tijd -waarbij werken op afstand de norm is- kunnen collega’s met verbindend vermogen dit talent -of deze afwijking- inzetten om het team bij elkaar te houden.

Het is daarbij volgens Joost van essentieel belang om vanuit je eigen DNA te werken. Blijf dicht bij de kern van wie je bent en wat je doet. Zowel binnen het bedrijfsleven als binnen de topsport heeft dit DNA de afgelopen corona maanden veel invloed gehad. Zo zijn verschillende topsport teams juist dichter bij elkaar gekomen doordat zij vanuit dit DNA nieuwe spelregels hebben bepaald. Joost deelde hierbij voorbeelden van de open gesprekken die bij Ajax gevoerd zijn en het eerlijke gesprek bij Jumbo-Visma voordat de Tour de France begon. Doel van deze gesprekken was het in verbinding blijven met elkaar in deze tijd en om de verwachtingen binnen het team opnieuw af te stemmen.

Als laatste sprak Joost met de collega’s van SYSQA over gedragspatronen. Waar iedereen de afgelopen jaren gedragspatronen heeft ontwikkeld ten aanzien van zijn of haar werk gooide de coronacrisis de wereld op zijn kop. Mensen kwamen thuis te zitten en sociale interactie verdween. Voor sommigen is deze tijd makkelijker te dan voor anderen. “Spoor je gedragspatronen op en ga daarmee aan de slag. Als jij weet welk gedrag jij vertoont als je bijvoorbeeld een belangrijk punt moet maken -zowel als topsporter in de finale of als werknemer in de vergaderzaal- dan kan je jezelf trainen om op dit moment te presteren en het gewenste succes te behalen.”

Wil jij met jouw organisatie ook Joost inzetten als spreker? Neem dan contact met ons op!”

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkedin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl