Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Inspiratiesessie @RedFoxBlue door prestatiecoach Joost Leenders

Op woensdag 7 juli stond de inspiratiedag voor de partners van RedFoxBlue op het programma. RedFoxBlue, winnaar van de salesadvies prijs 2018 van MT 1000, gelooft erin dat de winnaars van de toekomst excelleren op het gebied van data, processen en in mensenkennis. Tijdens de inspiratiesessie van Joost op 7 juli stond het thema “Hoe verhoud je eigen belang zich tot het team belang?” Een thema waar Joost, als prestatiecoach van o.a. Ajax en Jumbo-Visma, veel mee te maken heeft.

Als topsporter, maar ook zeker als ambitieuze professional, hebben we allemaal onze eigen doelstellingen. We willen de beste zijn. Winnen. Maar soms moeten we het teambelang voorrang geven aan ons eigen belang. Dan moeten we dus in staat zijn om de positieve lange termijn effecten die voortkomen uit het opzij zetten van ons eigen belang, te zien. Dat is volgens Joost niet gemakkelijk en zeker in een wereld waarin de persoonlijke belangen hoog zijn, kan dat voor frictie en uitdagingen zorgen. Volgens Joost is het dan ook erg belangrijk om voorafgaand aan deze momenten het teamdoel duidelijk voor ogen te hebben. Als de teamdoelstelling duidelijk is, wordt het makkelijker voor individuen om zich daaraan te conformeren. Verder stond Joost stil bij thema’s als het belang van het hebben van inzicht in elkaar en het fenomeen “conformeren”. Dit laatste thema is van groot belang in teams, waarin je te maken hebt met andere  mensen dan jezelf. De mate waarin een team bereid is om zich te conformeren aan de teamdoelstellingen, en waardoor dus de persoonlijke doelstellingen opzij geschoven worden, vergroot de kans dat teamdoelstellingen daadwerkelijk behaald worden. 

TalentEmpowerment wordt als partner en prefered supplier door de partners van RedFoxBlue meegenomen naar klanten. Vanuit het netwerk van TE kan RedFoxBlue beroep doen op verschillende sprekers en trainers vanuit de topsport en locaties zoals Papendal en het Olympisch Stadion. Meer weten over onze samenwerking of ook geïnteresseerd in een dergelijke samenwerking? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl