Inspiratie-avond bij NewSkool over vitaliteit en duurzaam presteren

Vitaliteit gaat om meer dan bewegen, gezond eten en slapen. Vitaliteit gaat om het balanceren van je energiebronnen en zorgen dat je altijd voldoende energie hebt om te kunnen doen wat je wil doen. Op woensdag 14 april verzorgde Jochem Uytdehaage een workshop over het thema vitaliteit voor alle collega’s van NewSkool en sloot daarmee een serie van 6 online work-outs -gegeven door windsurfster Sara Wennekes- af. In dit traject ging Sara wekelijks met de NewSkoolers aan de slag -online en vanuit haar trainingslocatie op Tenerife- met onder andere workouts op thema’s als conditie, body-awareness en mindfulness.

Jochem Uytdehaage weet als tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar op de langebaan schaatsen hoe belangrijk energiemanagement in je prestaties is. Deze medailles won Jochem op de Olympische Spelen in Salt Lake City, in 2002. Maar Jochem doet nu, bijna 20 jaar later, een opvallende constatering: “Ik had nog veel langer op dit niveau door kunnen gaan als ik toen had geweten wat ik nu weet”. Dat zit er nu natuurlijk niet meer in, dus daarom deelt Jochem nu zijn inzichten met het NewSkool publiek om hen een voorsprong te geven. En dat is juist in deze tijd, waarin het opladen van onze energiebronnen meer onder druk staat dan normaal, extra belangrijk.

Dat zullen we even uitleggen. Je kan je energiebronnen visualiseren door vier batterijen: de spirituele batterij, de mentale batterij, de emotionele batterij en de fysieke batterij. Elk van deze batterijen levert jou energie en deze batterijen werken als communicerende vaten. De ene batterij kan de andere compenseren. We kennen dat soort dagen allemaal. Je hebt net niet goed geslapen, want je kreeg die belangrijke presentatie van die avond ervoor maar niet uit je hoofd. De dag erna voel je je niet goed uitgerust, en ben je daardoor ook geprikkeld door je omgeving. Slapen heeft in eerste instantie een uitwerking op de fysieke batterij, maar heeft als direct gevolg ook dat je emotionele batterij minder energie heeft. En deze wisselwerking is in deze tijd natuurlijk nog uitdagender om te controleren. Zo is het minder makkelijk om naar de sportschool te gaan (fysieke batterij) en minder makkelijk met familie of vrienden af te spreken (emotionele batterij). Andersom werkt het natuurlijk ook. Ben je moe, maar ga je iets leuks doen, dan trek je jezelf wel door de vermoeidheid heen!

Tot slot sloot Jochem de inspiratiesessie af met concrete handvatten om de volgende periode aan de slag te gaan. En daarin de belangrijke vraag te beantwoorden: wat kunnen we zélf doen om bewuster met onze energie om te gaan? Een mooi, concreet voorbeeld: denk eens aan het bewuster inbouwen van korte pauzes gedurende de dag om je lichaam vanuit de actieve modus bewuster in rust te krijgen.

Wil je meer weten over de Thema Avond bij NewSkool of Jochem als trainer en spreker? Neem vooral contact met ons op.

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan