Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Dinner Time over persoonlijk leiderschap in de topsport bij Ciphix

Aanstaande 9 juni organiseert TalentEmpowerment voor Ciphix de eerste trainingsdag van dit jaar. Op deze trainingsdag staat onder andere de training Persoonlijk Leiderschap op het programma, gegeven door prestatiecoach Marco Hoogerland. Ter voorbereiding op deze training was Frédérique Matla aanwezig bij één van de Dinner Time’s van Ciphix om het met de Ciphians te hebben over dit thema. Frédérique wordt zelf namelijk ook al jaren begeleidt door Marco Hoogerland.

Elke week organiseert Ciphix op maandag een zogenoemde Dinner Time-sessie. Tijdens deze Dinner Time’s staan inspiratie en het delen van ervaring en kennis centraal. TalentEmpowerment verzorgt elke maand één Dinner Time, waarbij de trainers -ook verantwoordelijk voor de trainingen op de centrale trainingsdagen- de hele organisatie inspireren. Daarnaast, sluiten er bij de sessies ook regelmatig actieve topsporters aan om met de organisatie ervaringen uit te wisselen. Deze keer was dat tophockeyster Frédérique Matla.

Maar Marco was er ook bij. Hij introduceerde het thema Persoonlijk Leiderschap door een drietal video’s waarbij hij zijn protegé Frédérique uitnodigde om als eerste op deze stelling te reageren. Één van de vragen ging bijvoorbeeld over het nemen van regie over je eigen persoonlijke ontwikkeling, en het stellen van doelen om deze ontwikkeling vorm te geven. Hierbij vertelde Frédérique over haar uitsluiting van het Nederlands Team aan het einde van 2019, zo’n 8 maanden voor de Olympische Spelen (toen deze nog voor de zomer van 2020 gepland stonden). Frédérique vertelde over haar keuze, en de gesprekken die zij met haar omgeving had: “Ik sprak toen veel met twee bekenden van HC Den Bosch, Mijntje Donners en Maartje Paumen. Zij vertelden mij beiden hetzelfde: ik had een keuze. De keuze of ik blijf doen wat ik deed, meedraaien aan de top en mooie toernooien spelen, of de keuze om écht het maximale uit mijn carrière te halen, en misschien zelfs wel beste speelster van de wereld te worden. Maar als ik voor dat tweede zou gaan, dan moest ik daar ook naar handelen. Elke keuze die ik maak moet in het teken staan van dat doel, alleen dan ga je dat waarmaken.”.

Ook geïnteresseerd in een inspiratiesessie van een topsporter, een coach uit de topsport of een trainer van TE? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl