Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

LCG Dag: Kamp Vennemann

Op vrijdag 27 augustus stond in de Doornse bossen Kamp Vennemann op het programma. Een LCG Dag waarbij stil gestaan werd bij het vijfjarig jubileum van één van de werknemers van LCG. Met thema’s zoals het voeren van het echte gesprek en hoe mentale barrières te doorbreken zijn stond Kamp Vennemann volledig in het teken van de interesses van deze werknemer. TE faciliteerde in de sprekers die samen met de LCG’ers over de thema’s in gesprek gingen. Wietske Idema, mede-eigenaar van de Talentenacademie, sprak over het voeren van het echte gesprek en Benito Maij, bondscoach van de Nederlandse Judokaploeg en oud militair, sprak over het doorbreken van mentale barrières. 

Na de ochtendsessie waarin de LCG’ers met elkaar aan hun persoonlijke ontwikkeling hadden gewerkt kwam Wietske langs om hen mee te nemen in het belang van het voeren van het echte gesprek. Hoe doe je dat? Wat zijn de randvoorwaarden voor dit gesprek? En waar ga je in het echte gesprek naar op zoek? Om een echt gesprek te voeren moet je volgens Wietske een goede balans vinden tussen luisteren, kijken en vragen. “Het is de kunst om de dingen te horen die niet gezegd worden” voegde ze daar aan toe. Ook is het volgens Wietske van belang dat je pas begint met praten als je als coach zelf voldoende informatie hebt. Heb je dat niet? Blijf dan vragen stellen. Ook moet je als coach geen oordeel vellen over de informatie die je tot je krijgt en is het belangrijk dat je een gesprek altijd in een reeks beschouwt. Gesprekken zijn geen losse onderdelen. Het zijn momenten om zaadjes te planten en om de coachee onbewust aan het denken te zetten. De openbaring bij de coachee volgt dan vanzelf. 

Na de inspiratiesessie van Wietske, de lunch en nog een werksessie waarin er door de LCG’ers aan de organisatie gewerkt werd, kwam Benito de zaal binnen lopen. Benito is bondscoach van de Nederlandse Judoka Heren met wie hij onder andere uitkwam op de Olympische Spelen in Tokio. Daarnaast, is hij oud-marinier en voormalig Europees Kampioen Judo. Benito ging met de LCG’ers het gesprek aan over het doorbreken van mentale barrières. Want mentale barrières, die kennen we allemaal. Maar wat is een mentale barrière? En hoe merk je dat je daar tegenaan loopt? En wat kan je doen om deze te doorbreken? We willen iets doen, maar dat ene stemmetje in ons hoofd weerhoud ons ervan dat we echt ook echt doen. Benito ging in zijn verhaal in op de mentale barrières waar hij in zijn leven tegenaan gelopen is. De barrières die hij heeft moeten doorbreken toen hij zich aansloot bij de Marine, toen hij stopte met topsport en hoe het voor hem was dat hij na vele jaren weer terugkeerde in de judowereld. “Uiteindelijk hebben we allemaal te maken met barrières die ons ervan weerhouden dat we iets doen. Het enige wat je daaraan kan doen? Gewoon doen! Overwin je onzekerheden, stap in het diepe en vertrouw op jezelf. Je kan immers alleen spijt krijgen van dingen die je niet gedaan hebt, niet van de dingen die je wel gedaan hebt maar niet bleken te werken”, Benito Maij.

Ook geïnteresseerd in een inspiratiesessie bij jou op kantoor of op een externe locatie? Neem contact met ons op!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl