LCG Dag 20 December 2019

Het jaarthema van de Lean Consultancy Group is in 2020: Japan. De belangrijkste reden hiervoor is het feit dat Japan de geboortestad is van de Lean-filosofie. Deze gedachte vond zijn oorsprong in het Productie Systeem van Toyota. Geheel toevallig kwam de LCG erachter dat ook dit jaar de Olympische Spelen in Tokio op het programma staan, en dat dus een mooie manier is om het jaarthema nog meer aankleding te geven.

Op de tweemaandelijkse LCG-dag -waarvan deze dag helemaal in het teken stond van het jaarthema- stonden onder andere meerdere mini-games op het programma. Allemaal natuurlijk met een sterke Japanse link. Doel van de mini-games was om zoveel mogelijk cijfers te verkrijgen. Als je als team genoeg cijfers had verdiend, dan kon je daarna de Sudoku invullen en had je als team gewonnen.

Één van de mini-games die op het programma stond, werd verzorgd door Melissa van Oudenaarden. Melissa is karateka, werd vorig jaar al eerste op het WK U18 jaar en doet het nu zeer goed bij de senioren. Melissa wordt door LCG al anderhalf jaar ondersteund in haar Expeditie Tokio. Er is zelfs nog een kleine kans dat Melissa zich plaats voor de Olympische Spelen! Melissa verzorgde een mini-clinic, waarin ze de collega’s van LCG leerde hoe een “Kata” werkt. De “Kata” is een term die in de Lean-gedachte een centrale rol heeft, en die gaat om het zeer gestructureerd en optimaal uitvoeren van een patroon. En dat ging de LCG’ers best aardig af.

Wil je een sfeerimpressie zien van deze dag? Check dan de foto’s hieronder!

Dit artikel delen?

Share on facebook
Share on Facebook
Share on twitter
Share on Twitter
Share on linkedin
Share on Linkedin
Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl