Workshop persoonlijke- en teamontwikkeling @Ciphix Inhouse Dag

Elke organisatie heeft er tegenwoordig mee te maken: de “War on Talent”. Deze term, die reeds afstamt uit de jaren 90 en die opgeworpen is door advieskantoor McKinsey, staat voor de uitdagende zoektocht naar het juiste talent voor je organisatie. Deze War on Talent zorgt ervoor dat je als organisatie nog kritischer moet kijken naar wat jouw organisatie de potentiële nieuwe werknemer kan bieden. Want soms voelt het wel alsof de rollen inmiddels omgedraaid zijn, en dat werkgevers bij de werknemer op sollicitatie mogen. Daarom liet Ciphix zich tijdens haar Inhousedag in april zich van haar beste kant zien.

Natuurlijk zijn de alom bekende arbeidsvoorwaarden belangrijk, zoals de financiële voorwaarden en vakantiedagen. Maar er is al langere tijd een trend gaande dat andere factoren steeds belangrijker worden. Hieronder vallen het werkklimaat (waaronder ook de cultuur van het bedrijf), autonomie (waaronder ook de regelingen omtrent thuiswerken) en persoonlijke ontwikkeling. En deze laatste factoren zijn nog eens extra belangrijk in sectoren die worden gekenmerkt door een hoge kennisintensiteit. 

Sterker: persoonlijke ontwikkeling is te zien als een primaire psychologische levensbehoefte, vergelijkbaar met slaap, eten en drinken. In de “Self-Determination Theory” staat persoonlijke ontwikkeling naast ‘verbondenheid’ en ‘autonomie’. Ook de beroemde psycholoog Abraham Maslow erkende het belang van zelfontplooiing, getuige het feit dat hij in zijn bekende Piramide van Maslow zelfontplooiing bovenaan positioneerde. Als werkgever is persoonlijke ontwikkeling daarom niet alleen een pijler in de employer branding of in de recruitment-strategie, maar is het een strategische pijler voor duurzaam HR beleid en vitale mensen, met productiviteit als welkom bijverschijnsel. 

Tijdens de Ciphix Inhouse Dag stond daarom het thema ‘Persoonlijke Ontwikkeling” niet alleen op de slide met secundaire arbeidsvoorwaarden, maar was het één van de modulus die de deelnemers ervaarden. “Practice what we Preach” zullen we maar zeggen. In een interactieve workhop werd ingegaan over gedragsvoorkeuren, introversie versus extroversie en teamdynamiek. 

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan