TSC x TE: Trainingsstage Mentale Veerkracht

Mentale Veerkracht. Misschien wel één van de belangrijkste onderwerpen van de corona-periode en ook een bekend begrip voor tosporters, zeker ook tijdens de afgelopen Spelen in Tokio. Geheel in dit thema organiseert de Topsport Community in samenwerking met TE meerdere trainingsstages. Doel van de trainingsstage was om het vermogen om je succesvol staande te houden in wisselende omstandigheden te vergroten. Door de corona-maatregelen werd de trainingsstage online afgewerkt maar ondanks deze beperkingen viel het erg in de smaak. Deelnemers aan de sessie waren de NextGen Leaders van o.a. BrandLoyalty, EY, EIFFEL, Jumbo, ONVZ en telkens twee atleten die door TE werden afgevaardigd, waaronder Lonneke Slöetjes, David van Nunen, Marieke Keijser en Ireen van den Assem.

Tijdens de trainingsstage stond mentale veerkracht dus centraal en de deelnemers mochten aan de slag gaan met enkele topsprekers en -trainers. De trainingsstage werd afgetrapt door onze Chef de Mission Pieter van den Hoogenband die met de deelnemers inzoomde op wat mentale veerkracht voor hen is. De tweede topspreker die aan bod kwam was Paul van Ass, voormalig bondscoach van de Nederlandse Hockey Heren. Hij sprak met de deelnemers over drijfveren. “Het Next Gen Leaders programma biedt mij vooral een framework om situaties beter te begrijpen en daarnaar te handelen” aldus David van Nunen. Ook Ireen vond het leuk om mee te doen: “Hoeveel structuur breng je als leider aan in de chaos? Met welke mindset geef je het goede voorbeeld? Met name dat laatste is me bijgebleven: stimuleer een groei mindset binnen jouw team om het beste in elkaar en jezelf naar boven te brengen. Een ochtend vol inspiratie!”

De trainingsstage werd Anje-Marijcke van Boxtel, voormalig begeleider van het Team Brunel Volvo Ocean Race Team, afgeslopen. Zij ging daarbij in op het tijdig in perspectief plaatsen van zaken. Lonneke gaf aan erg geïnspireerd te zijn door Pieter en Anje-Marijcke: “De inspirerende sessie in combinatie met de break-outrooms gaf veel stof tot nadenken. De interactie met NextGenners uit het bedrijfsleven was erg waardevol omdat er veel paralellen te vinden zijn tussen de problemen waar zij in het bedrijfsleven tegenaan lopen en waar ik als topsporter mee te maken heb gehad. Dat was echt een eye-opener.” 

Meer weten over de Trainingsstage? Neem contact met ons op!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan