Op jacht naar het talent van de IU Groep in de Adelaarshorst

In het voetbal stadion de Adelaarshorst in Deventer, thuisbasis van Eredivisionist Go Ahead Eagles, kwamen de leden van het tweede kernteam van de IU Groep samen. Het doel van deze dag was om van het net gevormde team een hecht team te vormen en tools te geven om goed samen te kunnen werken. In één van de gloednieuwe skyboxen in de hoek van het stadion organiseerde TE een interactieve sessie met spellen en inspiratie vanuit de topsport.

Gijs van Helvoort (foto), prestatiecoach van onder andere Jong Ajax en Jumbo-Visma, trapte de dag af met een inspiratiesessie met zijn belangrijkste inzichten vanuit de topsport. Volgens Gijs presteren teams pas echt goed samen als het duidelijk is waarom ze iets doen. De Why dus, bekend van de Golden Circle van Simon Sinek. Deze Why vormt de basis voor elk succesvol team. Maar voordat er bepaald kan worden wat de Why van dit team is, zijn we aan de slag gegaan met de mensen zelf. Zij bepalen immers wat deze Why moet zijn.

De Talentensprint

In de Talentensprint staat het achterhalen van de talenten van elk teamlid centraal. In drie rondes met diverse spellen ging het kernteam vol energie van start. Tijdens de eerste twee rondes staat het ontdekken van elkaars gedragsvoorkeuren centraal wanneer iemand onder druk staat. Er moesten diverse escaperoom-achtige spellen opgelost worden om de kluis te kraken. Het derde spel stond volledig in het teken van de eigen talenten en die van de teamgenoten. Nadat iedereen voor zichzelf en voor één teamgenoot talenten had gekozen was het tijd voor ‘Wie is het?’. Diverse talenten komen dan op tafel gelegd en het is aan de deelnemers om te raden over wie dat gaat. Na ongeveer een halve minuut maakte degene die ze gepakt had zich kenbaar en motiveerde aan de hand van voorbeelden en anekdotes waarom hij of zij vond dat die talenten bij een teamlid passen. Het leverde wederom waardevolle en mooie gesprekken op waarin échte complimenten gegeven werden.

Waarden en principes

Na de Talentensprint ging Gijs verder met een opdracht over waarden en principes. Ieder teamlid, met de talentenkaarten op zak, dacht na over de Why van het kernteam. Daarna ging het team, onder begeleiding van Gijs, erover met elkaar in gesprek en werd de Why bepaalt. En wie de gouden cirkel van Simon Sinek kent, weet dat na de Why, de How aan de beurt is. 

In de topsport wordt er op dat vlak vaak met ‘principes’ gewerkt. Dat zijn de afspraken die bepalend zijn in het bereiken van de Why. Daarnaast maken teams ze om ervoor te zorgen dat zij optimaal samenwerken.

Talentensprint voor elk team

Wil jij met jouw team ook jullie talenten ontdekken en de Why (her)formuleren? Een Talentensprint of een inspiratiesessie met een link naar de topsport zijn hierin waardevolle middelen. Neem contact op met Bertram Veen via +31646363834 of Bertram@TalentEmpowerment.nl.

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan