Mini-documentaire over veerkracht voor e-learning platform GoodHabitz

GoodHabitz, het grootste e-learning platform van Nederland, ontwikkelde afgelopen zomer een nieuwe e-learning in samenwerking met TalentEmpowerment. Het onderwerp van deze e-learning: “Mental Strength”. Pascal Matla, één van de vijf Nederlands American Football-spelers in de historie van de NFL en coach bij TE, vertelde in een mini-documentaire die gebruikt gaat worden in deze training zijn verhaal. 

Mentale kracht, vaak ook beschreven als veerkracht, is een voor iedereen bekend begrip. Maar wat betekent dit begrip precies? Een blik op Google leert dat er tussen de definities die gepresenteerd worden een aantal gemene delers zijn: “het omgaan”, met bepaalde “situaties” of “omstandigheden”, of nog specifieker, met “tegenslagen”. Incasseren, en weer door, zou je kunnen stellen. Net zoals een veer dat doet als er een tijdelijke belasting op komt te staan – ingedrukt worden, en weer terugveren.

Veel topsporters kennen tegenslagen in hun carrière. Topsport is keihard. Er zit (bijna) niks tussen winst en verlies, of wel geselecteerd of buiten de selectie gelaten worden. Of geblesseerd raken. En daar weet Pascal alles van. Want in het jaar dat hij gedraft –het systeem voor NFL-ploegen om talentvolle spelers te selecteren voor het nieuwe seizoen- raakte hij aan het begin van het seizoen geblesseerd. Hij werd geopereerd, maar kwam slechter uit zijn operatie dan dat hij erin ging. “Football is business” hoorde hij van de coach. Einde carrière.

Maar dit was niet de enige tegenslag in zijn carrière. Want in 2012, in het jaar dat hij coach was van de Alphen Eagles, overleed één van zijn spelers aan een hartstilstand op het veld. Een bizarre klap voor het team. Maar hierna wisten zij de rug te rechten, en toonden zij de veerkracht die uiteindelijk leidde tot het Landskampioenschap. Een titel die zij opdroegen aan hun overleden teamgenoot.

Ben jij ook geïnteresseerd in een inspirerend verhaal over veerkracht voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan