Podcast inspirerend leiderschap: Veiligheid & vertrouwen

Voor het platform Leiderschap & Inzetbaarheid van Mensely produceerde TE weer een podcast serie. Deze keer met het thema: Inspirerend Leiderschap. In deze serie vertellen inspirerende mensen uit de topsport en het bedrijfsleven over hoe zij er voor zorgen dat talenten en teams tot bloei komen.

Teams werken het lekkerste als het goed stroomt onderling. Medewerkers krijgen energie van elkaar en komen tot betere prestaties. Maar wat kun je doen als het even niet zo lekker loopt? Rogier Hofman, drievoudig Olympisch hockeyer en eigenaar van FanBased, een bedrijf dat leiderschapstrajecten verzorgt in het bedrijfsleven, en Monique Beerens, executive leiderschapscoach bij Courius, een organisatie advies bureau dat klanten helpt bij veranderprocessen, geven in deze podcast tips over wat je als management kunt doen wanneer het even niet lekker stroomt. Hieronder zetten we de belangrijkste tips voor je op een rij.

 • Zorg voor vertrouwen en een veilige omgeving
  Vaak is het ontbreken daarvan een belangrijke reden als het niet zo lekker loopt bij een team. Daarnaast is het een voorwaarde voor goede communicatie. Mensen durven dan tegen elkaar te zeggen waar het op staat.
 • Laat je kwetsbaarheid zien
  Wie is de mens achter de collega? Vaak communiceren medewerkers vanuit een werkrol, maar laat ook gerust zien we je eigenlijk bent als mens en durf jezelf te zijn. Want dat bepaalt mede hoe jij je werk doet.
 • Deel wat je van elkaar verwacht
  Hierbij heeft het management een belangrijke rol: zij kunnen hier een voorbeeld in zijn. Wees open over wat je van je medewerkers verwacht, dan zullen zij dit ook naar elkaar uitspreken. En samen kun je het gezamenlijke doel behalen.
 • Durf hulp te vragen aan elkaar
  Geef als management het goede voorbeeld en laat het ook merken als je ergens mee worstelt. Laat weten wat je valkuilen zijn. Wees hier open over en durf je medewerkers om hulp te vragen.
 • Besteed aandacht aan de mensen met wie je werkt
  Als je als manager dingen wilt bereiken, kijk dan niet al eerste naar de inhoud, maar kijk naar met wat voor mensen je te maken hebt. Creëer de omgeving waarin je medewerkers willen presteren en dan wordt het bereiken van het doel veel makkelijker.  

Luister de hele podcast met Rogier en Monique hieronder.

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan