Inspiratieavond De Kameleons met Rick Mathijssen

De Kameleons is een vakvereniging voor interim professionals. Op dinsdag 7 juni stond de tweede inspiratieavond van het jaar op het programma en deze keer volledig in het thema van de topsport. De Kameleons zijn als Supporter van Talent verbonden aan TE en samen legden we de parallel tussen de topsport en het interim vak. Want als interim professional moet je er vanaf moment één staan. Er wordt veel van je verwacht en je dient binnen een korte periode grote impact te maken. Want als er één ding voor interim professionals geldt, is dat je zo sterk bent als je laatste wedstrijd.

Op hockeyclub AH&BC Amsterdam stond de avond dan ook in het teken van het ontdekken van de overeenkomsten en de verschillen tussen de topsport en het interim vak. Hockeycoach Rick Mathijssen, die in zijn laatste jaar bij AH&BC Amsterdam als coach van Dames 1 de dubbel wist te winnen en afgelopen jaar met de mannen van HC Bloemendaal ook Landskampioen werd, sprak in een open discussie met de aanwezigen over zijn aanpak als coach. Maar hoe krijg je coach een dergelijk team nou snel in beweging? Rick daarbij onder andere over duidelijke doelen binnen het team. “Bij Bloemendaal weten we allemaal dondersgoed waarvoor we op dat veld staan. We willen Europees en Nationaal Kampioen worden.” 

Daarnaast ging het ook over de cultuur binnen zijn team. Gezamenlijk waren zij voorafgaand aan het seizoen erop uit gegaan om een duidelijke droom, visie, missie en bijbehorende cultuur te formuleren. Daarin mocht ieder teamlid zijn inbreng leveren en werd het pas definitief gemaakt als iedereen zich er goed bij voelde. Vanuit de bijbehorende cultuur worden er vervolgens bepaalde gedragsregels opgesteld om ervoor te zorgen dat iedereen zich ook conformeert aan het behalen van de droom.

Meer weten over de parallellen en verschillen tussen de topsport en het bedrijfsleven of het verhaal van Rick? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan