Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Clinics op NewSkool Zomerfeest

Deze zomer staat in het teken van de grote sporttoernooien. Het EK voetbal is (voor andere landen) nog steeds in volle gang, de Tour de France is halverwege, in Londen wordt momenteel op het gras van Wimbledon het derde Grandslam toernooi afgewerkt en als kers op de taart begint op 23 juli (eindelijk) de Olympische Spelen in Tokio. Maar afgelopen zaterdag stond nog een ander groot sportevent op het programma: het jaarlijkse Zomerfeest van NewSkool. TE verzorgde, samen met hockeyster Hester van der Veld (Potentials Nederlands Team & AH&BC Amsterdam), Denzel Pleiter (Handboogschieten) en Bo Antink & Joeri Ertner  (#1 en #2 Beach Tennis van Nederland) voor de sportactiviteiten.

Tijdens het op vier-na-grootste sporttoernooi van deze zomer, deden maar liefst 45 deelnemers mee. Zij werden verdeeld over zes teams die tegen elkaar de strijd aan gingen in drie rondes met drie verschillende sportactiviteiten. Net zoals dat aankomende zomer op de Spelen in Tokio gaat gebeuren, maar dan op één dag. Tijdens deze dag stonden ook net andere varianten van de bekende Olympische sporten op het programma. Beach Tennis is natuurlijk sowieso (nog) een vreemde eend in de bijt, al lieten de NewSkoolers zien dat ook deze sport een prima amusementswaarde kent. Een oeroude Olympische sport is natuurlijk het handboogschieten. Voor het Zomerfeest werd voor een iets minder bekende alternatieve variant gekozen, namelijk Archery Tag. In deze sport -vergelijkbaar met trefbal- staan twee teams tegenover elkaar en moeten ze elkaar met de pijlen zien te raken. Degene die geraakt is, is af. En het team dat aan het einde van de ronde de meeste spelers in het spel heeft staan, wint. Kleine sidenote: de pijlen zijn voor deze spelvariant subtiel aangepast ten opzichte van de klassieke pijlen die bij het handboogschieten worden gebruikt. De pijlen kennen namelijk een schuim-einde dat de kans op blessures wegneemt.

Voor een sfeerimpressie, zie de onderstaande foto’s.

Geïnteresseerd in een sportactiviteit of clinic met de sporters van TE? Neem dan contact met ons op!

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl