Selma Poutsma

Sporttop_logo_TP

Selma is een 22-jarige shorttrackster en maakte tijdens de Olympsiche Spelen in Beijing haar Olympische debuut voor Nederland. Tijdens haar Olympische debuut wist Selma met de relay dames de gouden medaille te behalen! Een waanzinnige prestatie en de kroon op haar werk tot dusver.

Selma, die al vanaf haar 7de op de shorttrackbaan te vinden is, is in haar prille carrière al voor TeamNL, debuut tijdens de World Cup in Dresden 2020, en het Franse Nationale Team uitgekomen. Selma heeft tussen haar 14de en 19e in Frankrijk gewoond en op school gezeten. Inmiddels pendelt Selma tussen Utrecht en Heerenveen. Waar ze in Thialf traint met de Nederlandse Shorttrack Selectie en in Utrecht Liberal Arts and Sciences studeert aan de universiteit.

Over Talent Empowerment

Net zo als Selma Poutsma helpen we ook ander talent naar de top

Na de Olympische Spelen van Rio ontstond Talent Empowerment vanuit de gedrevenheid van twee broers om hun kleine zusjes te helpen om naar de Olympische Spelen te komen. Inmiddels begonnen aan de tweede (zomer-)Olympische cyclus, begeleidt TE inmiddels structureel meer dan 35 topatleten. Een essentiële rol hierin is weggelegd voor Jochem Uytdehaaghe, één van Nederlands’ grootste Olympiërs. In 2020 droeg Jochem 15 jaar aan ervaring in talentbegeleiding binnen Sporttop aan TE over.

Ik wil mijn ambities realiseren

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan