Lisa Westerhof

Onze jonge talenten zijn de toekomst van de Nederlandse topsport. Iedereen bewandelt daarin een andere weg, er is geen vast draaiboek voor het winnen van een Olympische medaille of het behalen van een Wereldtitel. De weg naar de top is ultieme persoonlijke ontwikkeling, op méér vlakken dan alleen de sport. Ook is het een weg van vallen en opstaan, “it makes you feel alive”. Mijn topsport carrière in de zeilsport heb ik altijd gecombineerd met school, studie of werk. Op beide vlakken wilde ik het uiterste uit mijzelf halen. Dit vereiste niet alleen goede begeleiding, keihard werken en keuzes maken maar ook goed samenwerken, met tegenslagen om kunnen gaan en de juiste doelen stellen. Het ontwikkelen van talenten, en hen te begeleiden om door eigen inzicht en ervaring een steeds betere sporter én een completer mens te worden, geeft me enorm veel voldoening. Op dit vlak hoop ik als TE coach een klein steentje te kunnen bijdragen.

Over Talent Empowerment

Na de Olympische Spelen van Rio ontstond Talent Empowerment vanuit de gedrevenheid van twee broers om hun kleine zusjes te helpen om naar de Olympische Spelen te komen. Inmiddels begonnen aan de tweede (zomer-)Olympische cyclus, begeleidt TE inmiddels structureel meer dan 35 topatleten. Een essentiële rol hierin is weggelegd voor Jochem Uytdehaaghe, één van Nederlands’ grootste Olympiërs. In 2020 droeg Jochem 15 jaar aan ervaring in talentbegeleiding binnen Sporttop aan TE over.

Ik wil mijn ambities realiseren

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112