YvGTF

Yvonne van Gennip Talent Fonds

Ondersteuningsmogelijkheden Yvonne van Gennip Talent Fonds Talentboek
Via Talentboek kan je als sporttalent een crowdfundingcampagne opzetten. Door middel van een campagne kan je vrienden, kennissen, maar ook het bedrijfsleven enthousiasmeren om jou financieel te ondersteunen. Uiteraard dien je een campagne zoveel mogelijk te promoten binnen je eigen netwerk. Maar ook je vrienden hebben een netwerk. Maak daar ook gebruik van. Crowdfunding werkt het beste als je donatiedoel zo concreet mogelijk is. Denk hierbij aan een internationale wedstrijd, materiaal of een trainingskamp.

Talentboek kan worden gebruikt door talenten met een officiële NOC*NSF-talentstatus. Als je geen talentstatus hebt, maar wel meedoet aan een NK/EK/WK is het ook mogelijk om van Talentboek gebruik te maken.

Voor registratie ga naar: www.sport.talentboek.nl/registreer

Aanvragen
Het Yvonne van Gennip Talent Fonds keert ook geld uit aan sporttalenten die een aanvraag hebben ingediend bij het fonds. Als je aanvraag wordt goedgekeurd, dan wordt het toegekende bedrag gedoneerd op je donatiedoel op Talentboek. Uiteraard hopen we dat je dit bedrag door middel van crowdfunding kunt verhogen.

Een aanvraag kan worden gedaan door talenten met een officiële NOC*NSF-talentstatus. Als je geen talentstatus hebt, maar wel meedoet aan een EK/WK is het ook mogelijk om een aanvraag in te dienen. Een aanvraag kan jaarlijks van 1 januari tot 1 april worden ingediend.

Voor het indienen van een aanvraag ga naar: www.yvgtf.nl/aanvragen

Financiële voorziening voor talentvolle sporters tot en met 21 jaar die opgroeien in armoede
Je financiële thuissituatie is iets waar je niet gemakkelijk over praat. Zeker niet wanneer dit een lastige situatie is.

Jonge sporters die in armoede opgroeien en aantoonbaar talentvol blijken, kunnen er tegenaan lopen dat ze door hun financiële thuissituatie zich hierin niet optimaal kunnen ontwikkelen. Met uitval tot gevolg. Om deze reden is een financiële voorziening opgezet voor talentvolle sporters met een belofte-, NT- of IT-status, die al dan niet deel uitmaken van Talent TeamNL, tot en met 21 jaar die opgroeien in armoede.

Hiervan kan sprake zijn als de ouder(s)/verzorger(s) of de sporter zelf een inkomen op of onder het sociaal minimum heeft, zorgtoeslag ontvangt, of in de schuldhulpverlening/Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) zit. Maar er kunnen natuurlijk ook andere oorzaken zijn waardoor er sprake is van opgroeien in armoede. Met deze voorziening kan een bijdrage geleverd worden in kosten van contributie, TeamNL centrum: huur en eten en drinken, reiskosten en (sport)materialen.

Deze voorziening is opgezet in samenwerking met het ministerie van VWS, ministerie van OCW, NOC*NSF en het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Aanvragen kunnen worden ingediend via de eigen sportbond. Neem hiervoor contact op met jouw contactpersoon binnen je sportbond.

Voor eventuele vragen over deze drie ondersteuningsmogelijkheden kan je terecht bij Berit Gunderson: berit@yvgtf.nl

Over Talent Empowerment

Na de Olympische Spelen van Rio ontstond Talent Empowerment vanuit de gedrevenheid van twee broers om hun kleine zusjes te helpen om naar de Olympische Spelen te komen. Inmiddels begonnen aan de tweede (zomer-)Olympische cyclus, begeleidt TE inmiddels structureel meer dan 35 topatleten. Een essentiële rol hierin is weggelegd voor Jochem Uytdehaaghe, één van Nederlands’ grootste Olympiërs. In 2020 droeg Jochem 15 jaar aan ervaring in talentbegeleiding binnen Sporttop aan TE over.

Ik wil mijn ambities realiseren

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl