Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

TExperience: Julia van Velthoven

TalentEmpowerment (TE) heeft maar 1 doel, toptalent maximaal ondersteunen en begeleiden om zo het maximale uit hun sportieve en maatschappelijke carrière te halen. Natuurlijk met dat ene ultieme doel: deelnemen aan de Olympische Spelen. 
Ja, dat klinkt natuurlijk allemaal hartstikke mooi. Maar wat levert het de sporters van TE nou echt op? In deze TExperience-serie sturen wij de sporters die aangesloten zijn bij TE 6 vragen op die zij zelf in maximaal 75 woorden beantwoorden. De antwoorden worden rechtstreeks overgenomen, althans op wat d’tjes en t’tjes na natuurlijk.

Oké Julia, even googlen leert dat jij een week geleden op het NK Indoor 2de op de 3 kilometer. Klinkt als een goed resultaat. Toch..?
Voor een buitenstaander klinkt het als een goed resultaat maar ik kwam voor de titel en dan voelt het winnen van zilver meer als het verliezen van goud. Maar ik heb tactisch sterk gelopen, stond mentaal scherp in de wedstrijd en heb zo hard mogelijk getraind. Dus ik kan mezelf niks verwijten, nummer 1 was gewoon sterker.. dit keer dan ;).

De afgelopen maanden heb jij veel in het buitenland gezeten. Waarom ben je daarheen gegaan en wat heb je daar gedaan?
Dat klopt! Ik ben net terug uit Kenia, Iten, oftwel The home of champions. Ik ben daar een maand op hoogtestage geweest. Op 2400m hoogte is er minder zuurstof waardoor mijn lichaam tijdens de trainingen harder moet werken en ik efficientere en meer rode bloedcellen aanmaak. Dit zorgt ervoor dat ik op zeeniveau harder kan lopen en beter herstel. En natuurlijk is het temperatuurtje in Kenia ook een stuk aangenamer dan hier.

Er komt natuurlijk een spannende tijd voor jou aan. Wat staat er het aankomende half jaar voor jou op het spel?
Komende tijd staat in het teken van voorbereiden op het baanseizoen. De eerste belangrijke wedstrijd is op 8 mei in Amerika. Voorafgaand zal ik 4 weken weer op trainingsstage gaan. Het seizoen staat in het teken van de kwalificatie van het EK en de Olympische Spelen.

Cool, zo’n Olympische Spelen. Wat gaat voor jou het aankomende halfjaar het verschil maken?
Het verschil gaat gemaakt worden in blessure vrij blijven zodat ik optimaal kan trainen. Als alles perfect verloopt kan ik de stap maken naar de Olympische Spelen.

En hoe helpt TE jou daarin?
TE ondersteunt mij op veel verschillende gebieden. Zo heb ik contact met een voedingsdeskundige waarbij we erachter kwamen dat ik meer omega 3 moet innemen om ontstekingen te remmen. Krijg ik mentale coaching om mentaal fit in de wedstrijd te staan en mijn plan optimaal te krijgen. En kan ik op hoogtestage om zo meer uit mijn trainingen te halen.

Duidelijk! En tot nu toe? Wat zijn de twee of drie dingen bij TE waar jij het meest blij mee bent?
Op nummer 1 staat zeker mijn inspirerende coach Aleide Lawant. Helaas neemt ze de komende tijd een stapje achteruit. Ook hier leer ik van dat tijd voor jezelf super belangrijk is en dat het helemaal niet egoïstisch is om aan jezelf te werken. Daarnaast ben ik super blij met de financiële ondersteuning waar ik gebruik van mag maken.

En als laatste… Waarom zou jij TE aan elke andere sporter aanraden? Of juist niet, dat kan natuurlijk ook.
TE zorgt ervoor dat het gat tussen het allerhoogste niveau en de subtop verkleind wordt. Ik zit net onder de top en hierdoor heb ik geen A-status. Door TE kan ik de extra financiële kosten bekostigen.

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl