“Searching for the Why” met JDE

Het Global Sales Team van Jacobs Douwe Egberts (JDE) is de motor achter de groei van werelds grootste koffie- en theebedrijf. Het team bestaat uit verschillende kleine teams en is opgebouwd uit professionals uit alle windhoeken van de wereld. De verschillen in culturen en persoonlijkheden maken het lastig om tot een gezamenlijke Why te komen. Waarvoor komen we ons bed uit en welke waarden delen we met elkaar? TE organiseerde voor het Global Sales Team de kickstart voor hun zoektocht naar de gezamenlijke Why.

Inspirerende kickstart 

Bij verschillende opdrachtgevers is TE al jaren betrokken als organisatieontwikkelaar. JDE heeft onder andere om die reden TE gevraagd om een belangrijke kickstart te geven. Daarnaast vond JDE, zoals veel andere bedrijven, de combinatie om dit met topsporters te doen erg inspirerend. Medewerkers raken keer op keer weer enthousiast wanneer zij in aanraking komen met mensen die zij kennen uit de topsport. Dat helpt enorm wanneer je zoals JDE een belangrijk, maar ook moeilijk traject start.

Den Bosch – Den Bosch – MOP, Hoofdklasse Hockey Dames, Seizoen 2015-2016, 20-09-2015, Den Bosch – MOP 2-0, Coach Raoul Ehren

De kickstart was dus voor het traject waarin het Global Sales Team op zoek gaat naar de eigen Why. Doel hiervan was om de deelnemers enthousiast te maken en haakjes te geven, zodat zij na de sessie zelf de doorontwikkeling konden doen. 

Het komen tot de Why met topsportcoaches

In de openbare bibliotheek in Amsterdam kwam het Global Sales Team bij elkaar. TE had voor de ochtendsessie twee topcoaches uitgenodigd. Huidig hockeybondscoach van de Belgische dames en voorheen succesvol coach van HC Den Bosch Dames 1, Raoul Ehren . En daarnaast prestatiecoach Rainier Koers (foto rechts).  

Raoul Ehren trapte de dag af met een inspiratiesessie over hoe hij met zijn teams werkt. Hij sneed daarbij onderwerpen aan als het creëren van een cultuur, doelen stellen en het belang van zaken samen oppakken. Na de inspiratiesessie was het tijd om aan de slag te gaan. 

Rainier Koers splitste de groep op in de kleinere teams en in de eerste werksessie stond het delen van je persoonlijke Why centraal. Nadat alle groepen dit gedaan hadden, kwamen zij terug om deze persoonlijke Why’s op te schrijven. Vanuit de persoonlijke Why’s werd een team Why geformuleerd. Na deze Why stonden de kernwaarden van het Global Sales Team op het programma. In hetzelfde format als bij de Why gingen de groepen weer uiteen om op dezelfde stapsgewijze manier kernwaarden te benoemen. Bij terugkomst werden alle kernwaarden opgeschreven en mochten de deelnemers zelf stemmen op de kernwaarden die zij het belangrijkste vonden. De sessie werd afgesloten door tips en tricks van Raoul en Rainier over hoe het team hier verder mee aan de slag kan gaan. 

Een kickstart die zijn naam eer aan doet

Deze kickstart deed wat het moest doen: het Global Sales Team van JDE relevantie inspiratie geven. Zij leerden het belang kennen van een duidelijke Why en duidelijke doelstellingen voor hun eigen team. Met concrete handvatten en vol enthousiasme gaan zij aan de slag om dit nog verder concreet te maken. 

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan