Jos Schroevers

No items found.
Jos Schroevers

Als 7-jarig jochie raakte ik al in de ban van de trommel, wat thuis niet door iedereen met gejuich werd ontvangen. 😊 Mijn droom als jonge drummer was glashelder: een professioneel musicus worden.

Van dat jochie achter de trommel ben ik uitgegroeid tot een uitvoerend musicus (paukenist) en later dirigent. In 2011 ontving ik met trots de Nederlandse Dirigentenprijs van het Anton Kersjes Fonds in het Concertgebouw Amsterdam.

Naast mijn rol als dirigent en artistiek leider heb ik me de afgelopen jaren ook ontwikkeld als cultureel ondernemer. Mijn visie staat voor vernieuwing, verbinding en innovatie in de culturele sector, met als doel kunst en cultuur beter te integreren in de samenleving. Dit alles met een focus op het verduurzamen van zowel cultuureducatie als cultuurparticipatie.

Als directeur van de stichting Classic Young Masters begeleid ik talloze jonge, getalenteerde musici, die streven naar een carrière als professioneel, onafhankelijk musicus.

Talentontwikkeling is voor mij geen onbekend terrein, en ik ben blij dat ik kan bijdragen aan de verdere groei van deze prachtige club. Niet alleen voor de musici, maar ook zeker voor de sporters. Wat ik misschien wel het leukst vind, is dat we vanuit diverse disciplines talenten helpen hun dromen te verwezenlijken, waarbij ze ook van elkaar kunnen leren.

Sinds vorig jaar ben ik actief als spreker bij Talent Empowerment. Hier bekijk ik, vanuit mijn rol als dirigent, hoe je een team kunt leiden als een orkest. Het draait hierbij vooral om non-verbale communicatie, motiveren en inspireren.

Andere mensen

No items found.
Chat With Us - LocalListing X Webflow Template

Is je interesse gewekt? Heb je vragen?

Neem contact op met
Jos Schroevers
Inspirerende

Cases