Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

Samenwerking TalentEmpowerment en Regreener: vijf topsporters klimaatpositief naar Tokio

AMSTERDAM – Vijf Nederlandse sporters maken in de aanloop naar de Olympische Spelen in Tokio een vuist tegen klimaatverandering door hun CO2-uitstoot te compenseren. Het gaat om hockeysters Frédérique Matla en Josine Koning, zeilsters Annette Duetz en Annemiek Bekkering en marathonloper Bart van Nunen.

De milieubewuste Olympiërs hebben besloten hun volledige CO2-uitstoot te compenseren, omdat zij bij willen dragen aan een beter milieu. De CO2-uitstoot van de topsporters wordt op maandelijkse basis gecompenseerd via Regreener. Compensatie vindt plaats door het steunen van een portfolio van projecten, waaronder het planten van bomen in Kenya en Mozambique, het beschermen van regenwoud in Ecuador en het steunen van projecten gericht op groene energie.

Bertram Veen (mede-oprichter TalentEmpowerment): “Topsporters stoten gemiddeld 5 keer zo veel CO2 uit als de gemiddelde wereldburger. Door onze samenwerking met Regreener kunnen wij vanuit TE ons steentje bijdragen aan een klimaatneutraal topsport milieu. Het is mooi om het bewustzijn van onze atleten te zien als het om de klimaatproblematiek gaat. Daarom zijn we erg trots dat we met een mooie groep sporters CO2 neutraal naar Tokio gaan.”

Bernard de Wit (mede-oprichter Regreener): ‘’Naast het feit dat we het hier over vijf fantastische atleten hebben, is het mooi om te zien dat topsporters van dit niveau zich bewust zijn van het klimaatprobleem, en er iets aan willen doen. De samenwerking tussen TalentEmpowerment en Regreener is een belangrijke stap in de juiste richting om sporters het juiste voorbeeld te laten geven. Wij wensen Frédérique, Josine, Annette, Annemiek en Bart veel succes in Tokio en hopen dat meer topsporters hun steentje zullen bijdragen in de toekomst.’’

EINDE PERSBERICHT

Noot voor de redactie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Bertram Veen (oprichter TalentEmpowerment)
+31 6 46363834
bertram@talentempowerment.nl

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl