Bekijk: De Weg Naar De Spelen Theatershow 21 november

MD tool als houvast op weg naar de top

Eind juni sloegen Management Drives en TalentEmpowerment de handen ineen. Het doel van is samenwerking is om topsporters met Olympische ambities te ondersteunen in hun leiderschaps- en teamontwikkeling. Daarnaast zullen er 3 sporters met verschillende achtergronden, posities, profielen aan Management Drives gekoppeld worden. Dit zijn hockeyinternationals Josine Koning en Famke Richardson en topschermer David van Nunen.

TE&MD: Samenwerking in teamontwikkeling en leiderschap

De samenwerking met Management Drives gaat dieper dan alleen het matchen van sporters. Alle sporters en coaches die bij TalentEmpowerment zijn aangesloten, krijgen de MD-methodiek aangeboden door Management Drives. Voor zowel de coaches als de sporters is dit het vertrekpunt van de samenwerking, die hen ondersteunt in hun teamontwikkeling en het verbeteren van hun leiderschapskwaliteiten. De MD-tool maakt in één app duidelijk wat de sterke kanten van de samenwerking tussen sporter en coach zijn, maar juist ook wat de mogelijke valkuilen kunnen zijn.

De gekoppelde sporters

Josine Koning is de keepster van HC Den Bosch, Famke Richardson speelt bij SCHC als rechtervleugel verdediger en David van Nunen is de nummer 2 van Nederland in het schermen. De parallellen tussen topsporter en bedrijfsleven zijn sterk; het omgaan met tegenslagen, het werken in teamverband, het presteren in stressvolle situaties, zijn allen thema’s die zowel op het sportveld als op de werkvloer ontzettend relevant zijn. Ben jij meer iemand die van achteruit het spel observeert? Of ben jij de creatieve rechtsvoor, die met bevliegingen het team trekt? Of ben jij de individualist die zelf bepaalt welke kant het op moet? Door aansprekende voorbeelden vanuit de sport te gebruiken, wordt het belang van leiderschap en teamrollen op een inspirerende manier inzichtelijk.

Sporter & Coach: Samen op weg naar succes

Met de MD-methodiek als uitgangspunt, organiseerde Management Drives en TalentEmpowerment een inhoudelijke workshop op het gebied van coaching en leiderschap. De coaches werden door Richard Berenschot (Partner MD) en Tim van der Meer (Marketing Manager) in twee uur onderwezen welke mogelijkheden de methodiek van MD biedt. Ook werden er meerdere voorbeelden vanuit de sport naar voren gebracht door Richard.

TalentEmpowerment is blij met de samenwerking met MD, en kijken uit om de weg naar de Olympsiche Spelen samen met MD af te gaan leggen.

Vragen over het bovenstaande artikel? Neem dan contact op met Community@TalentEmpowerment.nl.

Dit artikel delen?

<i class="fab fa-facebook" aria-hidden="true"></i> Share on facebook
Share on Facebook
<i class="fab fa-twitter" aria-hidden="true"></i> Share on twitter
Share on Twitter
<i class="fab fa-linkedin" aria-hidden="true"></i> Share on linkedin
Share on Linkedin
<i class="fab fa-pinterest" aria-hidden="true"></i> Share on pinterest
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

Stichting Talent Empowerment

Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen
KVK: 66206421
RSIN: 856442112

Contactgegevens

TalentEmpowerment
Waaldijk 9
5327 AA, Hurwenen

06-46363834
office@talentempowerment.nl