LCG x TE: Lessen uit de topsport voor organisaties

De “topsportmentaliteit”. Een begrip dat we deze zomer vaak gehoord hebben. En een dat door managers ook buiten de topsport-context vaak gebruik wordt. Want werknemers met een topsportmentaliteit, dat associëren zij met winnen, en dat zien zij op de werkvloer natuurlijk graag terug. Maar welke kenmerken komen bij de “topsportmentaliteit” om de hoek kijken? En wat kunnen organisaties leren van de topsport, en wat juist niet? En wat kunnen organisaties doen om deze topsportmentaliteit te faciliteren? In samenwerking met LCG onderzoekt TalentEmpowerment de “topsportmentaliteit” en komen we met deze antwoorden. In deze videoserie gaan we in gesprek met topsporters Scipio Houtman en Julia van Velthoven en prestatiecoach Marco Hoogerland.

Maar voordat we over gaan naar de inhoud, hoe ziet de samenwerking tussen TE en LCG er ook alweer uit? LCG en TE werken samen met als doel om organisaties klaar te stomen voor de toekomst. Dat doen zij op basis van de door LCG gedefinieerde universele kenmerken (https://www.lcgconsulting.com/lcg-maakt-organisaties-klaar-voor-de-toekomst/) van organisaties die klaar zijn voor de toekomst. Deze universele kenmerken komen sterk overeen met de kenmerken die topsporters en topsportteams hebben. Denk hierbij aan weten wat je wilt bereiken, de waarheid met hart en ziel onder ogen zien en weten wie je wilt zijn. 

In de eerste van drie video’s gaan we met topzeiler Scipio Houtman hebben over weten wat je wilt. Scipio heeft twee duidelijke doelen: het deelnemen en winnen van America’s Cup en de Olympische Spelen. Maar voordat hij zijn doelen waar kon maken deed Scipio een stapje terug. Waarom? Check de onderstaande video. 

“Je weet dat je echt iets wil, als je bereid bent offers te brengen.”

Scipio Houtman

Video’s uit de serie:

Scipio Houtman – Weten wat je wilt bereiken – link
Julia van Velthoven – Als een bezetene continu leren, verbeteren en innoveren – link
Marco Hoogerland – De waarheid met hart en ziel onder ogen zien – link

Dit artikel delen?

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Linkedin
Share on Pinterest

Laat een reactie achter

Relevante berichten

Neem contact op

Wil jij talent ontwikkelen binnen jouw bedrijf? Heb jij een vraag voor de sporters van TE, of heb jij een goed idee voor een mogelijke samenwerking?

TalentEmpowerment

KVK: 75858940
KVK: 66206421
Waaldijk 9
5327 AA Hurwenen

Volg onze Road to Paris Updates

Inspiratie & tips voor bedrijven die voor GOUD gaan